Στα δικαστήρια οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί μετά την γκάφα του Υπ. Παιδείας

Πονοκέφαλο θα συνεχίσει να αποτελεί για αρκετό καιρό, για το Υπουργείο Παιδείας η γκάφα των λειτουργών του να ανεβάσουν τα θέματα των εξετάσεων διορισμού στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, ώρες πριν την έναρξη των γραπτών εξετάσεων.
 
Περίπου 300 υποψήφιοι έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να ασκήσουν ομαδική αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, αμφισβητώντας το αδιάβλητο των εξετάσεων.
 
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν ήδη την πρόθεση τους να μην συμμετέχουν στην διαδικασία επανάληψης των εξετάσεων στις 17 και 18 του μήνα αφού θεωρούν πως ο νεοεισερχόμενος θεσμός των εξετάσεων διορισμού έχει αποτύχει και έχει χάσει την αξιοπιστία του.
 
Ενημέρωσε την Επιτροπή Παιδείας ο Κώστας Καδής 
 
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ώστε να δώσει «εξηγήσεις» για την γκάφα ολκής των Υπουργών του.
 
Ο Κώστας Καδής επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για ένα λάθος το οποίο προσπαθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του να διορθώσουν.
 
Απόδωσε το λάθος στον ανθρώπινο παράγοντα και εξήγησε πως ευθύνη για αυτό έχουν 2 με τρεις λειτουργοί της Υπηρεσίας Εξετάσεων και της Υπηρεσίας Διαδικτύου.
 
Επανέλαβε πως για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα η οποία θα είναι έτοιμη εντός της επόμενης εβδομάδας ενώ ξεκαθάρισε πως ότι γίνεται για το ζήτημα είναι σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Παιδείας αναχώρησε από τη Βουλή για το Υπουργικό, πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του πιο πάνω θέματος, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Με εντελώς διαφορετικά θέματα οι νέες εξετάσεις 

Η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου, σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, είπε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει εκτάκτως τη σύγκληση της Επιτροπής Παιδείας για να ενημερώσει γι’ αυτό το σοβαρό θέμα το οποίο συνέβηκε σε σχέση με τη δημοσιοποίηση, όχι τη διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων της συγκεκριμένης μέρας, της 6ης Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πριν την έναρξη των εξετάσεων.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι έχει γίνει ένα λάθος, το οποίο διερευνάται, κατά παράβαση των οδηγιών που υπήρχαν και των μέτρων που λαμβάνονται, τα οποία ήταν και συγκεκριμένα και βάσει όλων των διαδικασιών που ακολουθεί μέχρι στιγμής η Υπηρεσία Εξετάσεων που είναι γνωστές, διότι η Υπηρεσία Εξετάσεων δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγει εξετάσεις. Έχει τόσα χρόνια, συνέχισε, που διεξάγονται οι εξετάσεις.
 
«Η αρμόδια Αρχή αμέσως μετά που συνέβηκε αυτό το πράγμα, την ίδια ώρα προέβη με τη συμβουλή του Τριμελούς Σώματος Εποπτείας στην ακύρωση των εξετάσεων της συγκεκριμένης ημέρας. Όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις και βάσει γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, διεξάγονται κανονικά και δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα για τη διαδικασία. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις και αυτό είναι το σημαντικό, διότι η αρμόδια αρχή αμέσως έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, προς όφελος των υποψηφίων. Οπότε οι συγκεκριμένες εξετάσεις επαναλαμβάνονται την 17η και 18η Νοεμβρίου. Έχει δοθεί η σχετική ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και θα φροντίσουμε να καλύψουμε οτιδήποτε υπάρχει προς όφελος των υποψηφίων που επηρεάστηκαν την συγκεκριμένη ημέρα», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, η κ. Κωνσταντινίδου είπε: «Το συντομότερο δυνατό. Έχει δώσει χρονοδιαγράμματα ο Υπουργός».
 
«Οι εξετάσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή. Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος μέχρι την Παρασκευή, 10 του μήνα. Έχω πει ότι για τη συγκεκριμένη μέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε όλους. Αυτή τη στιγμή είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας τα θέματα, οπότε όλοι έχουν γνώση. Δεν είναι διαρροή, είναι δημοσιοποίηση των θεμάτων, οπότε θα επαναληφθούν αυτές οι εξετάσεις με καινούργια θεματοθέτηση, την 17η Νοεμβρίου για τα θρησκευτικά και την φυσική, ενώ για τα υπόλοιπα άλλα τρία μαθήματα, την Πληροφορική, την Φυσική Αγωγή και την Χημεία, την 18η Νοεμβρίου», συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν έχουν αλλάξει οι θεματοθέτες, η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. «Η ομάδα θα καταρτίσει εντελώς διαφορετικά θέματα», σημείωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι εξαιτίας αυτού που συνέβη, όλα τα θέματα θα δοθούν μετά το πέρας των εξετάσεων.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ