Δύσκολες ώρες και μάχη για να κρατηθεί στη ζωή-Κάνουν ό,τι μπορούν οι γιατροί της ΜΕΘ

Διευθυντής και ιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διαβεβαιώνουν πως κάνουν ό,τι μπορούν, εδώ και πολλά χρόνια, για να εκπληρώσουν το καθήκον τους, έστω και σε συνθήκες, οι οποίες τώρα έχουν καταστεί εξαιρετικά δύσκολες και οι οποίες αντικειμενικά, με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, αποτελούν πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών μας.
 
Σε ανακοίνωση με αφορμή της διαδοχικές παραιτήσεις ιατρών από την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Διευθυντής της Κλινικής Θεόδωρος Κυπριανού και άλλοι επτά ιατροί αναφέρουν πως είναι όλοι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο καθήκον και κύρια προτεραιότητά τους ήταν πάντοτε και είναι, η στον μέγιστο δυνατό βαθμό επιστημονικά άρτια φροντίδα των βαριά πασχόντων ασθενών στην Εντατική, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους.
 
«Χαιρόμαστε», σημειώνουν, «που το Υπουργείο Υγείας δια στόματος του Υπουργού, αναγνωρίζει δημοσίως το πρόβλημα που υπάρχει, μελετά τις ξεκάθαρες και άμεσα υλοποιήσιμες εισηγήσεις μας και ελπίζουμε πως θα τις εφαρμόσει το συντομότερο για το καλό των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας».
 
Παράλληλα, εκφράζουν βεβαιότητα πως αν παρθούν σωστές και γρήγορες αποφάσεις προς την κατεύθυνση υλοποίησης των εισηγήσεων τους, τα ζητήματα θα επιλυθούν σύντομα.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η Κλινική Εντατικής Θεραπείας ως κέντρο Επιστημονικής Αριστείας, το οποίο αναγνωρίζεται ως τέτοιο εντός και εκτός Κύπρου, μια κλινική που ήταν και είναι, αν βοηθηθεί κατάλληλα από το Υπουργείο Υγείας,  έτοιμη για να γίνει Πανεπιστημιακή Κλινική, μια κλινική που λειτουργεί πλήθος πρωτοποριακών μεθόδων και διαθέτει μια μοναδική κληρονομιά γνώσης και εμπειρίας, απαραίτητης για να στηριχθεί το Δημόσιο.
 
Επίσης υπογραμμίζεται πως η Κλινική λειτουργεί, σώζει ζωές και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να σώζει ζωές.
 
«Η Κοινωνία, οι επιστημονικοί φορείς, οι χιλιάδες ασθενείς που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή τους με τη βοήθεια της Κλινικής αυτής, το απαιτούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη