Βαγγέλης και Μαρίνος: «Μας συγκίνησε πολύ το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου»

Ήταν μια από τις φωτογραφίες που λίγο μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έκανε το γύρο του διαδικτύου συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις. Πρωταγωνιστές δύο μαθητές Γυμνασίου. Ο ένας μαθητής σπρώχνει τον συμμαθητή του που κάθεται σε τροχοκάθισμα, παρελαύνοντας και οι δύο με περηφάνια για πρώτη φορά.

Ο Reporter θέλησε να γνωρίσει τους δύο συμμαθητές και φίλους από την Ανθούπολη, που χωρίς καμία προσπάθεια, κάνοντας απλά το αυτονόητο κατάφεραν να συγκινήσουν χιλιάδες ανθρώπους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λαμβάνοντας ένα μεγάλο και θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη μητέρα του Βαγγέλη,  Γιάννα Τσαχά, η ίδια μας υποδέχτηκε με χαρά στο σπίτι της για να μας συστήσει τον Βαγγέλη της, τον πρωτότοκο γιο της αλλά και τον συμμαθητή του Μαρίνο, οι οποίοι την Κυριακή, όπως η ίδια εξομολογείται, την έκαναν πολύ περήφανη. «Ο Βαγγέλης, είναι ένα παιδί με μυϊκή δυστροφία. Η εμπειρία της παρέλασης ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο αφού συμμετείχε για πρώτη φορά. Με έκανε πολύ χαρούμενη και περήφανη όπως και ο Μαρίνος, ο φίλος και συμμαθητής του που τον βοήθησε σπρώχνοντας το τροχοκάθισμα. Χάρηκα πολύ με όλα αυτά τα όμορφα λόγια που γράφτηκαν για τα παιδιά μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο».

«Θέλω να ξαναζήσω αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, ο Βαγγέλης μαζί με τον φίλο του Μαρίνο κάθονται στον καναπέ χαμογελώντας αμήχανα.  Τον λόγο παίρνει πρώτος ο Βαγγέλης: «Τρεις βδομάδες πριν από την παρέλαση ο καθηγητής μου με ρώτησε αν θέλω να συμμετάσχω. Πέρσι δεν ήθελα αλλά φέτος, ως τελειόφοιτος σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή εμπειρία. Όντως ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή την οποία θέλω να ξαναζήσω και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μου άρεσε πολύ. Όταν άκουσα το χειροκρότημα του κόσμου χάρηκα πάρα πολύ που μας χειροκροτούσαν με το Μαρίνο» παραδέχεται ο Βαγγέλης και συνεχίζει: «Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μου.  Διαβάζω, κάνω ιδιαίτερα αγγλικά και ισπανικά και πηγαίνω κολύμπι δυο φορές τη βδομάδα, κάτι που μ’ αρέσει πολύ. Έχω την οικογένειά μου και φίλους όπως τον Μαρίνο οι οποίοι με βοηθούν αν χρειαστεί», εξηγεί.  «Το τροχοκάθισμα το χρησιμοποιώ συνήθως για μεγάλες αποστάσεις. Στο σχολείο έχω τη βοήθεια του συνοδού μου και δεν το χρειάζομαι σε καθημερινή βάση».

Ήθελαν κι άλλα παιδιά να συνοδέψουν τον Βαγγέλη

Το λόγο στη συνέχεια παίρνει ο Μαρίνος ο οποίος εξηγεί πως δεν ήταν ο μόνος που προθυμοποιήθηκε να συνοδέψει τον Βαγγέλη στην παρέλαση. «Πολλά παιδιά ήθελαν να πάρουν τον Βαγγέλη. Στις πρόβες που κάναμε πριν από την παρέλαση, ο καθηγητής μας επέλεξε εμένα και χάρηκα πολύ που μπόρεσα να βοηθήσω. Άκουσα και πολλά μπράβο μετά που με έκαναν να αισθανθώ ακόμη πιο όμορφα. Συγκινήθηκα ακούγοντας τους καθηγητές μου να μου λένε μπράβο. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τους φίλους μας» καταλήγει ο Μαρίνος.

Οι δύο 14χρονοι μαθητές φοιτούν στο Γυμνάσιο της Ανθούπολης. Αγαπούν πολύ τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την τεχνολογία και σίγουρα μετά το σχολείο θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική κατεύθυνση που να είναι σχετική με τα μαθήματα αυτά.  Ο Βαγγέλης, έχει μια μικρότερη αδερφή ενώ ο Μαρίνος έχει άλλα τρία αδέρφια, ένα μικρότερο και δύο μεγαλύτερα. Ο Βαγγέλης αγαπά πολύ το ΑΠΟΕΛ ενώ ο Μαρίνος λέει χαμογελώντας ότι δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο.

«Το μόνο που θέλω είναι να καταφέρει ο Βαγγέλης μου να πετύχει όλα όσα ονειρεύεται και όλα όσα θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Το ίδιο εύχομαι για όλα τα παιδιά του κόσμου» ήταν τα λόγια της κ. Γιάννας ξεπροβοδίζοντάς με από το σπίτι της.  

Δειτε Επισης

Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν