Ψήφο «διαμαρτυρίας και καταδίκης» ζητά δια της υποψηφιότητάς του ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης

Σε ψήφο «διαμαρτυρίας και καταδίκης ενάντια στο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο» καθώς και στην «τιμωρία των ενόχων του οικονομικού εγκλήματος» στοχεύει μέσα από την υποψηφιότητά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης.
 
Ανακοινώνοντας σήμερα το προεκλογικό του πρόγραμμα, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στη Χοιροκοιτία, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε επίσης ότι επιρρίπτει «τεράστια ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση Χριστόφια» διότι «καθυστέρησε να εντάξει την Κύπρο σε πρόγραμμα στήριξης της Τρόικα», «δεν ζήτησε εξαίρεση των Κυπριακών Τραπεζών από το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων», ενώ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Λαϊκής.
 
Παράλληλα, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι μεγάλες είναι  και οι ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία «εισηγήθηκε στις 15 Μαρτίου 2013 στο Eurogroup το κούρεμα των καταθέσεων, παραβαίνοντας την δέσμευση του ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχόταν κούρεμα καταθέσεων».
 
Καταλόγισε παράλληλα μεγάλες ευθύνες στην απελθούσα Βουλή, στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στους Ελεγκτικούς Οίκους, ενώ είπε ότι «οι ευθύνες των δύο Τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, είναι τεράστιες».
 
Ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε εξάλλου ότι δημιουργεί αισιοδοξία πρόσφατη δημοσκόπηση μεγάλου κόμματος, που δίνει στην υποψηφιότητά του περίπου το 4% της πρόθεσης ψήφου. «Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει είναι τεράστια και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε πρέπει να είναι τιτάνια» μέχρι την τελική δικαίωση, ανέφερε.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι οι νέες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων πρέπει να προβληματίσουν το κράτος και τις εμπλεκόμενες Τράπεζες, ιδιαίτερα την Τράπεζα Κύπρου ενώ σε ό,τι αφορά την Λαϊκή Τράπεζα είπε ότι «τις αποζημιώσεις σύμφωνα με το μνημόνιο θα είναι υποχρεωμένο το κράτος να καταβάλει με την Συμφωνία Αναστασιάδη – Eurogroup, νοουμένου ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να αποζημιώσει».
 
Ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε εξάλλου ότι η υποψηφιότητά του αποσκοπεί επίσης στο να αποτελέσει μοχλό πίεσης «για εξεύρεση εξώδικης διευθέτησης του προβλήματος των αξιογράφων και δικαίωσης όλων όσοι πλήρωσαν το μεγάλο τίμημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και της μη χρεωκοπίας του Κράτους», είτε είναι Κάτοχοι Αξιογράφων ή Κουρεμένοι Καταθέτες ή Παλαιοί Μέτοχοι των Τραπεζών ή οποιοιδήποτε άλλοι έχουν εξαπατηθεί ή έχουν δυσμενώς επηρεαστεί.
 
Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνιοι άνεργοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι δανειολήπτες για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας. Για τις ευπαθείς ομάδες πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων θα υποβάλει πρόταση τροποποίησης του καταστατικού του για δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ευπαθών οικογενειών, μετά από την εισήγηση του Αντιπροέδρου Σταύρου Γιαλλουρίδη.
 
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του προεκλογικού του προγράμματος, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι η λύση του εθνικού προβλήματος πρέπει να προνοεί τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, με μια κυριαρχία, μια υπηκοότητα, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυητικά δικαιώματα ή τη διεκδίκησης των 4 βασικών ελευθεριών από Τούρκους πολίτες.
 
Για την οικονομία προτείνει διορθωτικά μέτρα, μεταξύ άλλων, μέσω της φορολογίας Τραπεζών, τη δημιουργία αυστηρών μέτρων εποπτείας και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τέλος, στον τομέα της υγείας χαιρετίζει το πρώτο βήμα για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, λέγοντας πως θα επιμείνει ώστε να οδηγήσει στην καθιέρωση ενός συστήματος παροχής ιατροφαρμακευτικής αγωγής από το κράτος προς όλους τους πολίτες.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις