Η πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων στο επίκεντρο συνεδρίου στην Πάφο

Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Έλεγχος Ποιότητας στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών Υγείας" πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην Πάφο με διοργανωτή την Επιτροπή Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Ελέγχου Ποιότητας στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας. 

H εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη .

Ο ιατρός Μιχάλης Μένδρης μικροβιολόγος, βιοπαθολόγος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων του Ιδιωτικού  Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ανέφερε πως η ημερίδα που διοργανώθηκε έχει ως σκοπό να αναδείξει το μείζον θέμα της πρόληψης των νοσοκομειακών λοιμώξεων και επίσης να μιλήσει για την  ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας.

Ο ιατρός είπε πως τα τελευταία χρόνια, ένα μείζον θέμα που απασχολεί την παγκόσμια οργάνωση υγείας είναι τα μικρόβια που κανείς μπορεί να αποκτήσει μέσα στο Νοσοκομείο .

Όπως επεξήγησε ο κ. Μένδρης, πρόκειται για μικροοργανισμούς οι οποίοι αυξάνουν τη θνητότητα, αυξάνουν το κόστος νοσηλείας και είναι κάτι που μπορεί – όπως είπε - να αποφευχθεί ακολουθώντας βασικούς κανόνες υγιεινής.

Το πρώτο κομμάτι της ημερίδας συνέχισε, αναφέρεται στους βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως είναι η υγιεινή χεριών, η διαχείριση των αποβλήτων καθώς και των επικίνδυνων υλικών που μπορεί να βρει κανείς  είτε σε χώρους του Νοσοκομείου, είτε σε μικρά ιατρεία και ιδιωτικές κλινικές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων του ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανέφερε πως το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται  σε χώρους παροχής υγείας αλλά και σε απλό κόσμο ο οποίος μπορεί να εργάζεται σε ξενοδοχεία, σε εστιατόρια και έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα και σχετικά απευθύνεται σε όλους, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας πήρε αυτή την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Ακολούθως συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία λέγοντας πως έχει πετύχει, σημειώνοντας πως η συνεργασία των κρατικών και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων είναι δεδομένη.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε πως το Υπουργείο Υγείας είναι για όλους και η προσπάθεια όλων είναι η αποφυγή των λοιμώξεων στα νοσοκομεία.

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα