Υπογράφουν να νέα τους συμβόλαια οι «παλιοί» ΣΥΟΠ -  Ορκίστηκαν οι νέοι

Παρά τις Κασσάνδρες, η Εθνική Φρουρά σήμερα έχει αναβαθμιστεί, όχι μόνο ποιοτικά αλλά και αριθμητικά, μέσα από το θεσμό των συμβασιούχων οπλιτών, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων συμβασιούχων οπλιτών, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο κ.Φωκαϊδης είπε πως η σημερινή τελετή έρχεται να επιβεβαιώσει και να αποδείξει ότι η μεταρρύθμιση , η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Ε.Φ δεν είναι λόγια και διακηρύξεις, είναι πλέον πραγματικότητα.

"Οικοδομούμε με σχέδιο, με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη νέα Εθνική Φρουρά, μια Ε.Φ που διαρκώς αλλάζει και μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο αξιόμαχο στρατό, με μια νέα δομή δυνάμεων προσαρμοσμένη στις νέες ανάγκες και στις νέες προκλήσεις, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ένα μακροπρόθεσμο δεκαπενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Κύπρο, συντεταγμένα και με βάση χρονοδιαγράμματα που υλοποιούνται", συμπλήρωσε.
 
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμη πως τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Φρουρά προχωρεί στην ανανέωση της σύμβασης των συμβασιούχων οπλιτών της περσινής, πρώτης σειράς, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα θα γίνει και η ενσωμάτωση και των γυναικών, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη προσαρμογή των υπηρεσιών για όλες τις μονάδες της Ε.Φ.

Απευθυνόμενος προς τους νέους συμβασιούχους οπλίτες, ο Χριστόφορος Φωκαϊδης είπε πως, και μόνο η πράξη να επιλέξουν να υπηρετήσουν επαγγελματικά την Εθνική Φρουρά, "είναι μια πράξη ευθύνης που καταδεικνύει το ήθος, την αγάπη για την πατρίδα, την αφοσίωση στο καθήκον και γι αυτό σας αξίζει δικαίως έπαινος".

"Επιλέξατε ένα δρόμο δύσκολο και απαιτητικό. Το να κάνει κάποιος επάγγελμα το στρατό, δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι, απαιτεί σωματικές και ψυχικές αντοχές, πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, προσήλωση στην αποστολή, ομαδικό πνεύμα, προπάντων υποταγή του εγώ στο εμείς, στο  κοινό καλό, στο εθνικό συμφέρον", ανέφερε ο κ.Φωκαϊδης.

Υπέδειξε ακόμη πως το ποσοστό αποχώρησης στη νέα σειρά συμβασιούχων ήταν μόλις 3% και πως θα ήταν ανησυχητικό αν δεν αποχωρούσε κανείς, αφού "θα σήμαινε ότι όποιος δηλώνει επιθυμία να υπηρετήσει θα ήταν και κατάλληλος".

 Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως η ηγεσία της Ε.Φ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και στην απόκτηση συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας, στον επαγγελματισμό, στην υψηλή κατάρτιση και στην ποιότητα του προσωπικού και ανέφερε ότι "ήδη έχουν γίνει πολλά και σημαντικά όπως η δυνατότητα εξασφάλισης μείωσης διδάκτρων για σπουδές μέχρι και 50% , μέσα από μνημόνια συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας".

 
Ανέφερε δε πως η πρώτη σειρά συμβασιούχων, που μετά το δοκιμαστικό χρόνο προχωρεί στην υπογραφή τριετούς σύμβασης, θα έχει τη δυνατότητα, μέσα από ένα πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, να αποκτήσει επαγγελματικά διπλώματα και πιστοποιήσεις επαγγελματικών προσόντων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και διάφορους κρατικούς φορείς.

"Θέλουμε ο στρατός να μπορεί να προσφέρει εφόδια γνώσης και προσόντα που θα μπορούν να προσφέρουν μετέπειτα ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, αλλά και την ίδια ώρα να δημιουργούν ευνοϊκές προοπτικές εργοδότησης στο μέλλον, για όσους από εσάς το επιλέξουν, γιατί στόχος μας είναι να δώσουμε και ευκαιρίες για όσους από εσάς το επιθυμούν να συνεχίσουν επαγγελματική καριέρα στο στρατό, μετά την ολοκλήρωση 10 χρόνων ως ΣΥΟΠ, μοριοδοτώντας την προϋπηρεσία σας", συμπλήρωσε.

Ο  Χριστόφορος Φωκαϊδης διαμήνυσε τέλος πως "με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ενόπλων δυνάμεων, με ανθρωπιά και ευαισθησία στα προβλήματα, σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά και με αυστηρότητα και αδιαπραγμάτευτη εμμονή στην τήρηση της αξιοκρατίας και της ισονομίας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη νέα Εθνική Φρουρά, που αλλάζει διαρκώς, που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και μεγαλύτερη περηφάνια".

Τους συμβασιούχους οπλίτες καλωσόρισε και ο Αρχηγός της  Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ενώ την Ημερήσια Διαταγή ανέγνωσε ο αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Γιαννακού.

ΠΗΓH: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου