Προωθείται η περαιτέρω εμβάθυνση σχέσεων Κοινοβουλίων Κύπρου - Αιγύπτου

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στη Λευκωσία, Hussein Mubarak αναφέρθηκε στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου, κατά την περίοδο της θητείας του, μέσω και συχνότερων ανταλλαγών επισκέψεων.

Ο κ. Mubarak μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, με την ευκαιρία της αναχώρησής τoυ από την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Mubarak αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας των δύο χωρών. Εξέφρασε δε την εκτίμησή του για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Πρεσβείας της Αιγύπτου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κύπρο.

Ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας αναφορά στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χώρων, τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου, δρα Ali Abdel Aal, με την ευκαιρία της 137ης  Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στην Αγία Πετρούπολη, συνάντηση κατά την οποία εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων.

Δειτε Επισης

Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ