Δημόσιος διάλογος του Υπουργού Παιδείας με Πολιτιστικούς Φορείς της Λεμεσού

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδή συναντήθηκε με το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού και εκπροσώπους πολιτιστικών σωματείων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Τετάρτη στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού.
 
Όπως αναφέρεται, κατά την έναρξη της συνάντησης, η Μαντολινάτα «Μοντέρνοι Καιροί» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Νίκου Βήχα παρουσίασε σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρο Αλεξάνδρου και από το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασε με σαφήνεια και παραστατικότητα το συνολικό έργο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, τους στόχους, τις δραστηριότητες και προτεραιότητες.

Ακολούθησε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Φορέων της πόλης της Λεμεσού όπου εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προβληματισμοί σε θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών  Παύλος Παρασκευάς πήρε το λόγο και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα θέματα που είχαν τεθεί από τους Πολιτιστικούς Φορείς δίνοντας τις δέουσες απαντήσεις.

Η προσέλευση και η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων Φορέων ήταν αθρόα και ο διάλογος επικεντρώθηκε στη βελτίωση της ήδη εποικοδομητικής και καρποφόρας συνεργασίας των Πολιτιστικών Υπηρεσιών με τους φορείς του πολιτισμού.
 
Τέλος, ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο με επίκεντρο τα θέματα του πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»