Κίνδυνος το πάρκο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος στον Άγιο Μάμα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται μελέτη του Δήμου Λακατάμιας για ανακατασκευή και εξωραϊσμό του πάρκου «Μιχαλάκη Σοφοκλέους», το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου μπαταριών «DEXEL», ωστόσο με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε σοβαρά και υπέστη εκτεταμένους βανδαλισμούς με συνέπεια να περιπέσει σε αχρηστία και να είναι επικίνδυνο για την περιοχή.

 Σε ανακοίνωση του Δήμου με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του 20χρονου Eugen-Leonard Misea, από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο πάρκο, αναφέρεται ότι ο εξωραϊσμός του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.
 

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πολύ πρόσφατα ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το καθεστώς διαχείρισης του πάρκου, για να δύναται να προχωρήσει σε εξωραϊσμό του χώρου αποκλειστικά με ίδια συμβολή.

 «Επομένως ο Δήμος αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, προχώρησε σε επανασχεδιασμό του πάρκου με βασικές πρόνοιες την απομάκρυνση των παλαιών κατασκευών και τη δημιουργία ενός πάρκου με κύριο γνώμονα σχεδίασης, τη συνδεσιμότητα των πέριξ γειτονιών ως σημείο διέλευσης καθώς και συνάθροισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος, προστίθεται, έχει ως στόχο να συνδεθεί ο χώρος αυτός με το γραμμικό πάρκο Πεδιαίου ποταμού, μέσω πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει και θα διαφοροποιήσει θετικά το χαρακτήρα της περιοχής πέριξ του πάρκου.

 «Η μελέτη για την ανακατασκευή του πάρκου έχει προχωρήσει σημαντικά και η Δήμαρχος έχει θέσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο εξωραϊσμός του πάρκου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2018» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.
 
Μέχρι την έναρξη των έργων ανακατασκευής του πάρκου, ο Δήμος στα πλαίσια της εκστρατείας καθαριότητας προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς του χώρου, με τους πιο πρόσφατους να έχουν γίνει τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο (λίγες μέρες πριν την πανήγυρη του Αγίου Μάμα που γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου).
 
Ο Δήμος τονίζει παράλληλα ότι πέραν από τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει για τον εξωραϊσμό του χώρου, διαφαίνεται εντόνως το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου Λακατάμιας. «Δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από δημότες για επεισόδια παραβατικότητας σε δημόσιους χώρους αλλά και το βιώνουμε έντονα από τα συνεχή περιστατικά κλοπών, οχληρίας και βανδαλισμών στους χώρους αυτούς. Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο θα αποτελέσει το πρωτεύον μέτρο αναστολής των δυσάρεστων και πολύ λυπηρών περιστατικών, όπως το χθεσινό, σε δημόσιους χώρους» σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας