Άλλαξαν βάρδια με λιπόθυμο ηλικιωμένο εντός του ασθενοφόρου

Μόνο τραγελαφικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα γεγονός που αφορά σοβαρό θέμα υγείας ηλικιωμένου, που χρειάστηκε η εσπευσμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όπως κατάγγειλε στον ραδιοσταθμό «Κανάλι 6», η σύζυγος του ασθενούς. Η ίδια περιέγραψε την απόγνωσή της όταν είδε τον σύζυγό της με ιστορικό τριών καθετηριασμών, να σωριάζεται λιπόθυμος στο δάπεδο του σπιτιού της.
 
Κλήθηκε μέσω της Αστυνομίας ασθενοφόρο, που ανέλαβε να μεταφέρει τον 75χρονο άντρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, από την περιοχή της Αγίας Σοφίας. Οι οικείοι του ασθενούς, έσπευσαν στο νοσηλευτήριο με το δικό τους αυτοκίνητο.
 
Μάταια όμως εκεί αναζητούσαν στις Πρώτες Βοήθειες και σε διάφορα άλλα τμήματα του νοσηλευτηρίου, όπως και στα σταθμευμένα ασθενοφόρα τον άνθρωπό τους. Και κανένας από το προσωπικό του νοσοκομείου δεν ήταν σε θέση να τους ενημερώσει για την τύχη του.
 
Μέσα στον πανικό και την απόγνωση  που τους είχε κυριεύσει για το χειρότερο, είδαν με 20 λεπτά καθυστέρηση να φτάνει στο νοσοκομείο το ασθενοφόρο και να μεταφέρεται ο ασθενής στις Πρώτες Βοήθειες. Κανένας εκείνη την ώρα, ούτε κι αργότερα προθυμοποιήθηκε να λύσει την εύλογη απορία τους.

Μετά την καταγγελία της υπόθεσης και την διερεύνηση του θέματος, αποκαλύφθηκε αυτό που όλοι υποψιαζόταν. Αντί το ασθενοφόρο να ακολουθήσει ευθεία πορεία με την παραλαβή του ασθενούς προς το Γενικό Νοσοκομείο, έκανε μεγάλη παράκαμψη και βρέθηκε στο παλιό Νοσοκομείο της πόλης, γιατί ήταν η ώρα (1 το μεσημέρι), που έπρεπε να γίνει η αντικατάσταση βάρδιας του νοσηλευτή που συνόδευε τον ασθενή.
 
Την αλήθεια επιβεβαίωσε η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών Ασθενοφόρων κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, που χαρακτήρισε πρωτοφανές αλλά μεμονωμένο το γεγονός. Ανέφερε πως ο συγκεκριμένος νοσηλευτής παραδέχτηκε την …παράκαμψη για τους λόγους που έχουν ήδη παρατεθεί. Ισχυρίστηκε πως η κατάσταση υγείας του ασθενούς ήταν σταθερή, ενώ ο ίδιος ο νοσηλευτής επικαλέστηκε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που δεν του επέτρεπε να παραβιάσει το ωράριο της βάρδιας του.  

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»