«Γεννήθηκα χωρίς γόνατα, όπως πολλά παιδιά» - Η έκκληση της οικογένειας του 10χρονου Θανάση

Tον λένε Θανάση και είναι 10 χρονών. Κάποιοι από εσάς ίσως να τον γνωρίζετε. Η ιστορία του ίδιου και της πολύτεκνης οικογένειάς του, που ήρθαν από την Ελλάδα στο νησί μας για μια καλύτερη ζωή, είδε πριν από μερικά χρόνια το φως της δημοσιότητας, συγκινώντας το Παγκύπριο.

Ο Θανάσης, γεννήθηκε χωρίς γόνατα. Η ζωή του άλλαξε πριν από 7 χρόνια, όταν διακεκριμένοι Ορθοπεδικοί που βρίσκονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξετάσουν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα, εξέτασαν την περίπτωσή του, και μέσω του ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, εστάλη για πρώτη φορά, στο Νοσοκομείο Shriners στη Μασαχουσέτη.

Αφού υποβλήθηκε σε μια μεγάλη εγχείρηση όπου του ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα, οι γιατροί του πρόσθεσαν τεχνητά μέλη για να μπορεί να περπατά. Από τότε, κάθε ενάμιση χρόνο περίπου, επιστρέφει στην Αμερική, όπου οι γιατροί αντικαθιστούν τα τεχνητά του μέλη με καινούργια.

Αυτό, θα γίνεται μέχρι να ενηλικιωθεί και διαμορφωθεί ο σωματότυπος του. Ο ίδιος το ξέρει... δεν παραπονιέται. Έχει τεράστια θέληση.
Άλλωστε ξέρει ότι δεν είναι μόνος… Στην Αμερική γνώρισε πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν εκ γενετής κινητικά προβλήματα, ζουν όμως μια φυσιολογική ζωή αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες με χαμόγελο. 

 Σε λίγες μέρες ο Θανάσης θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική με τον παππού του. Οι γονείς του δεν θα τον συνοδεύσουν. Είναι πλανόδιοι πωλητές φρούτων που προσπαθούν να ζήσουν την οικογένειά τους, έχοντας άλλα τρία ανήλικα παιδιά.  Εκτός από τα ιατρικά έξοδα,  τα εισιτήρια, η διαμονή και η σίτιση του συνοδού του, θα πρέπει να καλυφθούν από την οικογένεια του Θανάση, η οποία ζητά τη στήριξη του κόσμου.

Οι γονείς του Θανάση εκφράζουν την τεράστια ευγνωμοσύνη τους προς τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την οικογένειά τους, παρακαλώντας όλους να μείνουν στο πλευρό τους στηρίζοντάς τους, με τρόφιμα ή ρούχα.
 
Δείτε το βίντεο
 

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν:
Αριθμός Λογαριασμού  CY68 0070 0000 0000 2058 6192 (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Λτδ)
Αντώνης Καρδαμίλης (πατέρας Θανάση) 96 289136

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα