Έκκληση για βοήθεια από οικογένεια 11χρονης με πολλαπλές αναπηρίες

Οικογένεια 11χρονου κοριτσιού με σοβαρά προβλήματα υγείας και πολλαπλές αναπηρίες μέσα από επιστολή, υπογραμμένη από την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών,  ζητά από την υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, την παραχώρηση επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας.

Η επιστολή της ΠΟΤ σύμφωνα με όσα ανάφερε ο Χριστάκης Νικολαΐδης στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στάλθηκε στην υπουργό στις 20 Αυγούστου, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Αυτό που ζητούσε η οικογένεια ήταν κρατική χορηγία ώστε να διαμορφωθούν οι χώροι του σπιτιού για τις ανάγκες του κοριτσιού.
Η οικογένεια το 2014 υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δάνειο μέσω των σχετικών Σχεδίων επιχορήγησης του Κράτους και έλαβε δάνειο  €24.000 για τις ανάγκες αναδιαμόρφωσης του σπιτιού αλλά και επιπλέον δάνειο  €26.775 για την εγκατάσταση ανελκυστήρα.
Ύστερα από τρία χρόνια αναμονής το Κράτος παραχώρησε στην οικογένεια σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις  €2.000 για τις εργασίες και €10.000 για τον ανελκυστήρα.

Το κορίτσι σύμφωνα με την ΠΟΤ «γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 2006 και έχει όραση 6/400 και στα δύο μάτια. Παρουσιάζει επίσης εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστική τετραπληγία, σοβαρή κινητική αναπηρία , σφαιρική ψυχοκινητική διαταραχή, επιληψία και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Χρήζει πλήρους φροντίδας για όλες τις καθημερινές δραστηριότητες, φορεί πανιά. Δεν χρησιμοποιεί τα χέρια της και λαμβάνει πολτοποιημένη τροφή. Έχει μακροχρόνια εγκεφαλική δυσλειτουργία, μόνιμη αναπηρία , εγκεφαλική ατροφία».

Η επιστολή  της ΠΟΤ καταλήγει πως η οικογένεια «καταβάλει συγκεκριμένα από το 2014 επίμονες προσπάθειες για τη διαμόρφωση της υφιστάμενης κατοικίας τους ώστε να εγκατασταθεί ανελκυστήρας και να διαμορφωθεί ο χώρος μπανιέρας με την παροχή των ανάλογων διευκολύνσεων για αναπηρικό τροχοκάθισμα».
 

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία