Αποκτά σπίτι ο Γρίβας στην καρδιά της Λεμεσού

Πήρε τελικά την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού και άναψε πράσινο για την ανέγερση κλειστής αίθουσας και εκθεσιακού χώρου προς τιμή του αρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.
 
Κατά πλειοψηφία απόφαση να δοθεί η άδεια για την ανέγερση του μνημείου του Γρίβα στο χώρο που βρίσκεται ο τάφος του επί της ομώνυμης οδού στη Λεμεσό, λήφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Το θέμα υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο Δήμο και στα Δικαστήρια για πάρα πολλά χρόνια.
 
«Πράσινο φως» για την ανέγερση μνημείου προς τιμή του αρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, άναψε το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού στη ψεσινή του συνεδρία. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία με τις θετικές ψήφους του ΔΗΣΥ, της Αλληλεγγύης, του  ΕΛΑΜ και Της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ την πρόταση καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ.
 
Ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης τήρησε αποχή, ενώ υπήρξαν και κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που απουσίαζαν.
Το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε αντικείμενο διαμάχης στο Δήμο εδώ και πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα υπήρξε και μακροχρόνια δικαστική διαμάχη  που είχε φτάσει μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο είχε απορρίψει προσφυγή του τέως δημάρχου Ανδρέα Χρήστου δικαιώνοντας του αιτητές.
 
Τελευταία απόπειρα για να εγκριθεί η ανέγερση μνημείου είχε γίνει τον περασμένο Μάρτη πλην όμως κόλλησε στην Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού. 
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η δικαιολογία της πλειοψηφίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου τότε, ήταν για να μην προκληθούν προβλήματα στις συνομιλίες. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που ως γνωστό επικαλέστηκε ο Μουσταφά Ακιντζί για να αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Κάποια κόμματα είχαν υποστηρίξει πως εάν λαμβανόταν απόφαση για το μνημείο του Γρίβα προκαλούσε αναταράξεις στην προσπάθεια που καταβάλλονταν εκείνη την περίοδο για επανέναρξη των συνομιλιών.
 

Δειτε Επισης

Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό