Να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης, εισηγείται ο Χάσικος

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε γραπτή του δήλωση εισηγείται όπως επαναρχίσει αμέσως διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας.
 
Παράλληλα αναφέρει πως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών εκ μέρους του εργολάβου αυτό θα κριθεί από το Δικαστήριο που έχει αχθεί ενώπιόν του. "Άρα λοιπόν, έτερον – εκάτερον και δεν πρέπει ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να καταλήξουμε με τον εργολάβο μόνο και όταν πακετοποιηθούν τα δύο θέματα", προσθέτει ο κ. Χάσικος.
 
"Εδώ και μέρες ακούω και διαβάζω για το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ την ημέρα διότι δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα του Κοτσιάτη σε σχέση με τα στερεά απόβλητα. Τι εισηγούμαι; Προς αποτροπή αυτού του ενδεχομένου αμέσως να επαναρχίσει διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας", σημειώνει ο τέως ΥΠΕΣ.
 
"Ο εργολάβος μπορεί να ζητά ότι θέλει. Εμείς από πλευράς δικής μας το ίδιο. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί διότι η νομοθεσία το απαγορεύει. Αντί να μοιρολογούμε και να προκαλούμε την επιβολή προστίμου, ας το αποτρέψουμε. Μπορούμε", καταλήγει ο κ. Χάσικος.

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας