Έρχονται ουρές στους ελέγχους διαβατηρίων των Αεροδρομίων

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports, διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων της Κύπρου, αναφέρεται ότι «από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο ευρωπαϊκός κανονισμός 458/2017 ο οποίος προνοεί νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών».
 
Προστίθεται ότι «η οδηγία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον περασμένο Απρίλιο. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Κύπρος, ήταν ανάμεσα στις χώρες που είχαν εξασφαλίσει παράταση στην υποχρέωση εφαρμογής αυτής της οδηγίας, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου».
 
Αναμένεται, συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας θα αυξήσει τους απαιτούμενους χρόνους διεκπεραίωσης του Διαβατηριακού Ελέγχου. Ως διαχειριστές των αεροδρομίων, βρισκόμαστε σε διαβούλευση με την Αστυνομία και άλλους εμπλεκομένους φορείς για τη δυνατότητα  ενίσχυσης της επάνδρωσης των σημείων ελέγχου ή/και τη χρήση τεχνολογικής υποστήριξης».
 
Όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης «έτσι και για μας, η παράμετρος αυτή είναι καταλυτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Για το λόγο αυτό, προσβλέπουμε σε σύντομη και θετική ανταπόκριση από πλευράς της Αστυνομίας, ταυτόχρονα όμως επιθυμούμε να ζητήσουμε τη συνεργασία και την κατανόηση του επιβατικού κοινού».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όπως και κατά την περίοδο της καλοκαιρινής αιχμής, συμβουλεύουμε τους επιβάτες που αναχωρούν, να βρίσκονται στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους και να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».
 
Σημειώνεται ότι «το μέτρο αυτό είναι πανευρωπαϊκό και γίνεται για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Η  κατανόηση και συνεργασία όλων, είναι απαραίτητη για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας μας» καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια