Το Αν. Πανεπιστήμιο δέχεται αιτήσεις από Εθνοφρουρούς για εξ αποστάσεως φοίτηση

Με επιλογές από δεκαπέντε (15) Θεματικές Ενότητες στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, της πληροφορικής, του ελληνικού πολιτισμού, φιλολογίας & ιστορίας και της ψυχολογίας, οι Εθνοφρουροί που ενδιαφέρονται για εξ αποστάσεως προπτυχιακές σπουδές, παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία, καλούνται από τις 11 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2016, να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για εγγραφή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ).
 
Η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ εξυπηρετεί τους στρατεύσιμους νέους, οι οποίοι έχουν τη διάθεση και την όρεξη να αξιοποιήσουν ακόμη πιο παραγωγικά το χρόνο της στρατιωτικής τους θητείας, με παράλληλες σπουδές. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μένουν κοντά στο χώρο της εκπαίδευσης, αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, και κερδίζουν πολλαπλώς.

Οι Θεματικές Ενότητες προπτυχιακού επιπέδου που προσφέρονται για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (με έναρξη μαθημάτων τον προσεχή Φεβρουάριο) πιστώνονται με μονάδες ECTS, ώστε οι Εθνοφρουροί να μπορούν να αιτηθούν την αναγνώρισή τους στο ΑΠΚΥ ή σε όποιο άλλο πανεπιστήμιο θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους για την απόκτηση πτυχίου. Επομένως, μετά το πέρας της θητείας τους, οι φοιτητές Εθνοφρουροί θα βρεθούν με μειωμένο  χρόνο φοίτησης στις προπτυχιακές τους σπουδές. Αξίζει να σημειωθεί ότι και γι΄αυτό το ακαδημαϊκό εξάμηνο, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους Εθνοφρουρούς που θα εγγραφούν στις εξ αποστάσεως Θεματικές Ενότητες στο ΑΠΚΥ.
 
Οι Εθνοφρουροί θα μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση από τις 11 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2016 στο σύνδεσμο: http://portal.ouc.ac.cy/%5Capplicants.aspx.

Μόνες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι να έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους έξι μήνες της θητείας τους και να έχουν απολυτήριο λυκείου.
 
Οι εγγραφές στις Θεματικές Ενότητες θα γίνουν επίσης ηλεκτρονικά, από τις 19 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2016.
 
Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον των Εθνοφρουρών για ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας για εκπαιδευτικούς, αλλά και για επαγγελματικούς σκοπούς, από τον προσεχή Μάρτιο, το ΑΠΚΥ θα προσφέρει στους στρατιώτες και δυνατότητες εξ αποστάσεως παρακολούθησης τριών (3) προγραμμάτων κατάρτισης σύντομης διάρκειας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 
Για όλα τα σχετικά με τα Προγράμματα των Εθνοφρουρών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στις ιστοσελίδες του ΑΠΚY, στο http://www.ouc.ac.cy ή να επικοινωνήσουν με το Πανεπιστήμιο στα τηλέφωνα 22-411950/711 και e-mail: press@ouc.ac.cy | www.ouc.ac.cy
 
 

Δειτε Επισης

Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα