2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων
Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus YouthDiplomaCYσυνδιοργανώνουν τη «2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων» η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λευκωσία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+. Την Ολομέλεια της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπωνθα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Α.Ε. κ. Δ. Συλλούρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτης Σεντώνας και εκ μέρους των διοργανωτών θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ.Λοΐζος Βασιλείου και ο Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCYκ.Πάνος Χριστοφόρου.

Μετά  την περσινή επιτυχία της πρώτης διεξαγωγής της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει καινοτομίες όπως την ανοικτή διαδικασία επιλογής των Επικεφαλής των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που θα προσομοιωθούν καθώς και την εκλογή Προεδρείου με υποψήφιους νέους και νέες βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Με τη διεξαγωγή της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, οι νέοι και οι νέες αποκτούν επίσημα φωνή, προβάλλοντας τιςδικές τους απόψεις, καικατανοώντας ταυτόχρονα το αίσθημα ευθύνης του κοινοβουλευτικού ρόλου. Οι 56 βουλευτές που θα συμμετέχουν, θα διαμοιραστούν σε  5 Επιτροπές, κάθε μια από τις οποίες θα συζητήσει ένα θέμα σχετικό με τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των νέων. Οι Επιτροπές που θα προσομοιωθούν είναι η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, η Επιτροπή Εργασίας, η Επιτροπή Εσωτερικών, η Επιτροπή Παιδείας και η Επιτροπή Περιβάλλοντος.
 
Η έκθεση κάθε Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα παρουσιαστεί ενώπιον της Ολομέλειαςκαι θα τεθεί σε ψηφοφορία. Εάν η έκθεση υπερψηφιστεί, αυτή θα παραδοθεί τόσο στον αρμόδιο Υπουργό της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράκληση να ληφθεί υπόψη και να ενταχθεί στονσχεδιασμό και στην υλοποίηση πολιτικών του Υπουργείου που σχετίζονται με ζητήματα νεολαίας, όσο και σε άλλους αξιωματούχους και τεχνοκράτες, ως η άποψη των νέων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στόχος είναι η «Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων» να καταστεί θεσμός στην Κύπρο, ούτως ώστε να δοθεί μόνιμα χώρος στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που τους αφορούν, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Σε μια εποχή πολιτικής απάθειας των νέων σκοπός είναι να κατανοήσουν οι νέοι και οι νέες το ρόλο της νομοθετικής εξουσίας.
 
Οι «Νέοι Αντιπρόσωποι», νιώθοντας την ευθύνη και τις υποχρεώσεις του θεσμού, καλούνται να δώσουν οι ίδιοι το στίγμα τους στη χάραξη πολιτικών, στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας και στη διασφάλιση του μέλλοντος που δικαιωματικά τους αξίζει.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Ολομέλεια της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 από το κανάλι του VouliWatchCyprus στο Youtube. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebookκαι Twitter.
 
Εκ μέρους των Διοργανωτών,
Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου
CyprusYouthDiplomaCY
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών