Στην αντεπίθεση η Πόλη Χρυσοχούς-Επιεικώς απαράδεκτη η θέση του Γ.Ελεγκτή

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη Χρυσοχούς με κοινοτάρχες και φορείς του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αποφασίστηκε ότι  η θέση και οι λόγοι που επικαλείται ο Γενικός Ελεγκτής είναι επιεικώς απαράδεκτα, αναφέρουν με σχετική τους ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Κοινοτάρχες και φορείς του διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς.
 
Ποτέ κανένας και καμία κυβέρνηση ή ανεξάρτητη υπηρεσία, προστίθεται στην ανακοίνωση, δεν πρέπει να επικαλείται τέτοιους λόγους για τη μη δημιουργία τέτοιων έργων.
 
Με τα ίδια κριτήρια λοιπόν, προστίθεται στην ανακοίνωση,   σε κανένα χωριό  δεν πρέπει να γίνονται δρόμοι ή να παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα και υδατοπρομήθεια, να γίνονται σχολεία και νηπιαγωγεία αφού τεχνοοικονομικά είναι μη βιώσιμα. Ο Δήμαρχος οι Κοινοτάρχες και φορείς της Π. Χρυσοχούς, διερωτώνται μάλιστα αν πρέπει να κλείσει και το νοσοκομείο στη Πόλη Χρυσοχούς  γιατί είναι μη βιώσιμο.
 
Το Κράτος, προστίθεται στην ανακοίνωση, οφείλει να δημιουργεί έργα υποδομής  για να δίνει τη δυνατότητα σε ακριτικές περιοχές να μπορέσουν μελλοντικά να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν.
 
Επιπρόσθετα οι φορείς διερωτώνται γιατί δεν είχαν την ίδια θέση και σε άλλα δημόσια έργα που είχαν γίνει ή σε αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν, σημειώνοντας πως οι λόγοι μάλλον είναι άλλοι.
 
Καλούν παράλληλα από την κυβέρνηση και τη Βουλή να αγνοήσει την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή και να προχωρήσει όπως έχει προγραμματίσει στην υλοποίηση αυτού του έργου.
 
Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητούν απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν ομόφωνα αυτό το έργο όταν αυτό θα είναι προς ψήφιση στη Βουλή.
 
Η θέση του ΕΤΕΚ
 
Είναι αναγκαία η αναβάθμιση/βελτίωση του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, με κυριότερη επιδίωξη τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας,  αναφέρει σε ανακοίνωση το ΕΤΕΚ με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για το θέμα, εξ αφορμής της τοποθέτησης του Γενικού Ελεγκτή.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όταν ένας σοβαρός θεσμός, όπως του Γενικού Ελεγκτή, κάνει μία τέτοια παρέμβαση, το πρώτο και κύριο που θα πρέπει να εξεταστεί "είναι κατά πόσον η παρέμβαση είναι λογική και προς την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και του φορολογούμενου".
 
"Θέματα αρμοδιότητας είναι και δευτερεύοντα και άστοχα εάν δεν εξαντληθεί το πρωτεύον. Συνεπώς μια προσέγγιση που θα εξαντληθεί στο θέμα αρμοδιότητας δεν προσθέτει στον δημόσιο διάλογο, αλλά αντίθετα διαβρώνει την κουλτούρα των πολιτών σε θέματα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς", αναφέρει το ΕΤΕΚ.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνει πως ο υφιστάμενος δρόμος Πάφου - Πόλεως Χρυσοχούς είναι αναμφίβολα ακατάλληλος και έχει και ζητήματα που άπτονται, μεταξύ άλλων και της ασφάλειας των οδηγών/χρηστών.
 
Οπως αναφέρει το ΕΤΕΚ, ο σχεδιασμός και οι τεχνικές παράμετροι ενός έργου υποδομής, όπως είναι ο συγκεκριμένος δρόμος, οι οποίες είναι άμεσα σχετιζόμενες με το τελικό κόστος του έργου, είναι πρωτίστως θέματα τεχνοκρατών. 

Δειτε Επισης

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή