Επ. Κατεχόμενων Δήμων: Το θέμα των τ/κ περιουσιών οργίζει τον προσφυγικό κόσμο

Το θέμα που προέκυψε τελευταία με την κακοδιαχείριση, διαπλοκή και τα τυχόν ποινικά αδικήματα, γύρω από το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών είναι διαχρονικό και από πολλού γνωστή η προβληματική κατάσταση στη διαχείριση, όμως τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως, παρουσιάζουν μια οικτρή εικόνα που πληγώνει τους θεσμούς του Κράτους μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.
 
Ιδιαίτερα πληγώνει και οργίζει τον προσφυγικό κόσμο, σημειώνεται, γιατί δίδει άλλοθι και κίνητρα στο οικονομικό όργιο που γίνεται σε βάρος των περιουσιών του προσφυγικού κόσμου στην κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή.
 
"Το οικονομικό έγκλημα και το φαγοπότι τα οποία συντελούνται και στις δυο πλευρές, τείνουν, κακώς, να ισοπεδώσουν στα μάτια των ξένων το θύμα και τον θύτη. Φαίνεται ότι για έναν αριθμό συμπολιτών μας η τουρκική εισβολή και κατοχή δεν υπήρξε το δράμα που βιώνει ο προσφυγικός κόσμος, αλλά θεωρήθηκε σαν μια κληρονομιά ή προίκα ή ευκαιρία λαφυραγώγησης, τον ίδιο καιρό που ο μέσος πρόσφυγας αγωνιζόταν μάταια για επιβίωση, αλλά και τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς του", προστίθεται.
 
Χαιρετίζοντας την πρόθεση του αρμόδιου Υπουργού να προχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μετά τις καταγγελίες, αναφέρει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, καλούμε ταυτόχρονα την Ελεγκτική Υπηρεσία και την Εισαγγελία να μην αφήσουν αυτό το σκάνδαλο να χαθεί μέσα στα καθημερινά διαδεχόμενα το ένα το άλλο μεγάλα ή μικρά σκάνδαλα και να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στη δίωξη όσων εμπλέκονται τόσο από τον ιδιωτικό και όσο τον δημόσιο τομέα.
 
Ταυτόχρονα, ως εκπρόσωποι του προσφυγικού κόσμου και συνεχίζοντας να αντέχουμε το πέρασμα του χρόνου και τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής, αλλά και την αδικία που διαχρονικά γίνεται σε βάρος των προσφύγων, σημειώνεται, τονίζουμε ότι βασικό μέρος της αποκατάστασης των δικαίων μας είναι η παραδειγματική τιμωρία όλων όσων παράνομα εκμεταλλεύτηκαν και επωφελούνται των κατοχικών δεδομένων προς όφελός τους.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)