Συνεχίζονται οι έρευνες στους «αστυνομικούς» που εμπλέκονται στην ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα

Για μια δεύτερη λίστα 13 «αστυνομικών» που υπάρχει για τη δραστηριοποίηση της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα, μίλησε στην Κίπρις ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας», Εργκιούλ Κιζιλόκγκιλ επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον 53 «αστυνομικών».

Με τίτλο «Υπάρχει έρευνα οι ύποπτοι μπορεί να αυξηθούν» η Κίπρις γράφει ότι ο Κιζιλόκγκιλ ανέφερε ότι πριν το Κουρμπάν μπαϊράμ υπήρξε αλληλογραφία επί του θέματος και δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα στην «αστυνομία». Πρόσφατα, συνέχισε, η «γενική εισαγγελία» έχει αναλάβει την έρευνα και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εφόδια και τις αρμοδιότητες που τους παρέχει ο «νόμος», τονίζοντας ότι δεν έχουν πάρει εντολή από κανέναν «θεσμό».

Μιλώντας στη δημοσιογράφο της εφημερίδας που είχε κάνει πρώτη ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα για τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον 53 «αστυνομικών» που θεωρούνται ύποπτοι για την οργάνωση ΦΕΤΟ, ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας» είπε ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των «αστυνομικών» τους οποίους η έρευνα της «εισαγγελίας» θα αφορά και πως η ομάδα που έχουν δημιουργήσει για την έρευνα είναι καινούργια. «Είμαστε μια ομάδα έρευνας ανεξάρτητη, ουδέτερη, αντικειμενική. Μας ενδιαφέρει μια συνολική έρευνα. Θα πάρουμε καταθέσεις και θα βρούμε τεκμήρια».

Όπως εξήγησε, έρευνες για το ίδιο θέμα διεξήγαγε προηγουμένως και η «αστυνομική διεύθυνση» στις οποίες όμως η «γενική εισαγγελία» δεν συμμετείχε. Έχουν φάκελο για τους 53, υπάρχει μια λίστα για άλλους 13, ενώ ο τελικός αριθμός των «αστυνομικών» που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 74, σημείωσε ο Κιζιλόκγκιλ.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Κίπρις, υπάρχουν αποδείξεις ότι όλοι οι ύποπτοι «αστυνομικοί» χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα Bylock και είχαν επαφή με μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν που έρχονταν κατά καιρούς από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι «η ίδια κατάσταση» ισχύει για περίπου 300 πολίτες για τους οποίους υπάρχουν αποδείξεις και δεν είναι μόνο η χρήση του Bylock.

Τα πολιτικά κόμματα πάντως δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τις έρευνες για την ΦΕΤΟ. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την «κυβέρνηση» επειδή δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση μέχρι στιγμής για το θέμα παρ’ ότι βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και μία εβδομάδα, ενώ τα κόμματα της «συγκυβέρνησης», ΚΕΕ και ΔΚ υποστηρίζουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Όσοι βρεθούν ένοχοι θα πρέπει να δικασθούν σύμφωνα με τους «νόμους» του ψευδοκράτος, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΕΕ, Ντουρσούν Ογούζ λέγοντας ότι στο παρόν στάδιο δεν είναι σωστό να γίνεται αναφορά σε ονόματα. Η ΓΓ του ΔΚ, Αφέτ Όζτζιαφέρ δήλωσε πως για το θέμα της ΦΕΤΟ θα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη των «υπουργών» και «βουλευτών» των κομμάτων της «συγκυβέρνησης» για να συζητηθεί.
 
Η «κυβέρνηση» δεν κάνει καμία σοβαρή δήλωση και αφήνει τα κουτσομπολιά να κυκλοφορούν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ενώ εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσο, υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη.

Ο Τζεμάλ Οζγιγίτ, του ΚΚΔ, ζήτησε προσοχή στο χειρισμό της υπόθεσης από την «κυβέρνηση» και την «αστυνομία», θυμίζοντας ότι στην υπόθεση Βαριοπούλα στην Τουρκία οδηγήθηκαν στη φυλακή αθώοι, όπως προέκυψε στη συνέχεια. Για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα θα πρέπει να ενημερωθεί και η «βουλή», πρόσθεσε διερωτώμενος γιατί η «κυβέρνηση» είναι σιωπηλή.

Η έρευνα για την ΦΕΤΟ έπρεπε να είναι αντικείμενο της «αστυνομίας» αλλά γίνεται αντιληπτό πως έχει υποκύψει στις εντολές του «στρατού», τι κρίμα δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, ανέφερε το μέλος του ΚΝΚ, Αλπάι Ντουρντουράν. Η «κυβέρνηση» σιωπά για να μην θυμώσει το ΑΚΡ στην Τουρκία, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν.

 Άλλη μία εφημερίδα, αυτή τη φορά η Σταρ Κίπρις, γράφει σήμερα για τη λίστα των 300 πολιτών που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα και αναφέρει ότι στον κατάλογο αυτό βρίσκονται ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών. Γράφει επίσης πως πολλά μέλη της ΦΕΤΟ στην Τουρκία που έχουν σχέση με εταιρείες στο ψευδοκράτος οι οποίες σχετίζονται με την οργάνωση των Γκιουλενιστών, προσπαθούν να εξασφαλίσουν βίζα για να διαφύγουν σε ευρωπαϊκές χώρες για να μην τύχουν έρευνας από τις Αρχές στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών