Αυξημένους ελέγχους στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ζητά η Βουλή

Αυξημένους και αυστηρότερους ελέγχους στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ζήτησε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία την Τετάρτη συζήτησε την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.
 
Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, ζητήθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να προβεί σε ελέγχους ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα διακινούνται μαθητές με προβληματικά λεωφορεία.
 
Εξήγησε ότι κατά την περασμένη σχολική χρονιά λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές παρουσίασαν μηχανικά προβλήματα ή/και παρουσίαζαν κακή οπτική εικόνα.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των ναυτικών ομίλων που συζητήθηκαν από την Επιτροπή Παιδείας.
 
Παρατήρησε ότι οι ναυτικοί όμιλοι διεξάγουν σειρά διεθνών δραστηριοτήτων και τιμούν την Κύπρο, ωστόσο δεν έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε να έχουν.
 
Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθούν και διατύπωσε τη θέση ότι τα αυξημένα τέλη στην κολύμβηση που επιβάλλει ο ΚΟΑ επιβαρύνουν τους ναυτικούς ομίλους και δυσχεραίνουν το έργο που επιτελούν.
 
Τα αυξημένα τέλη λειτουργούν σε βάρος των θαλάσσιων αθλημάτων και της κολύμβησης, συνέχισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η κολύμβηση να είναι μέρος της εκπαίδευσης και να περιληφθεί στο μάθημα της φυσικής αγωγής.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε ακόμα πως ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου διεξάγει διαγωνισμό με θαλάσσια αθλήματα, αλλά είναι μόνος του, και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα αθλήματα και τον αθλητισμό στην Κύπρο.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με την εισήγηση να περιληφθεί μάθημα κολύμβησης στο μάθημα φυσικής αγωγής, είπε πως αναμένεται ότι αυτή θα μελετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η Κύπρος διαθέτει πολλές θάλασσες και έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, που έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να κινούνται λιγότερο, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της υγείας τους.
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας