Worldventures: Επτά Κύπριοι μοιράζονται τη δική τους εμπειρία...

Θυμάμαι μια περίοδο της ζωής μου στο πρόσφατο παρελθόν που φίλοι, γνωστοί και παλιοί συμμαθητές επικοινωνούσαν μετά από καιρό ζητώντας μου να συναντηθούμε, να πιούμε ένα καφέ και να μου παρουσιάσουν «κάτι πολύ ενδιαφέρον». Αυτό το «πολύ ενδιαφέρον» ήταν τελικά η εταιρεία WordVentures η οποία είχε κάνει τότε την εμφάνισή της και στην Κύπρο, υποσχόμενη χρήματα, ταξίδια και πολυτελείς διακοπές στους ανθρώπους που θα γίνονταν μέλη της και που θα φρόντιζαν να γράψουν κι άλλα μέλη σε αυτή, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα και ανεβαίνοντας βαθμίδες. Κατ’ επιλογήν αποφάσισα να απέχω, χωρίς ποτέ να το έχω μετανιώσει. Κάποιοι άνθρωποι μπήκαν και στην πορεία το μετάνιωσαν, άλλοι το αντίθετο. Κάποιοι μιλούσαν για ευκαιρία και άλλοι για μια «πυραμίδα απάτη». Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι ευγνωμονούν μέχρι σήμερα τους ανθρώπους που τους έβαλαν σ’ αυτή την εταιρεία βλέποντας τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο, οι ορίζοντές τους να διευρύνονται και οι εμπειρίες τους να πολλαπλασιάζονται. Εμείς ζητήσαμε από κάποιους ανθρώπους να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους απολαυστική ή πικρή εμπειρία... 
 
Βασιλική, 30 ετών, Λάρνακα

Δεν θυμάμαι πόσες φορές έλαβα κάποιο τηλεφώνημα του τύπου «Πάμε για καφέ; Έχω κάτι πολύ καλό να σου δείξω!» Τις πρώτες φορές αγνοώντας τον λόγο πήγα. Θυμάμαι να απογοητεύομαι κυρίως από μια φίλη την οποία είχα χρόνια να δω, όταν κατάλαβα ότι ο λόγος που με θυμήθηκε ήταν για να με πείσει να ενταχθώ στην WordVentures. Τα πέντε τηλεφωνήματα έγιναν δέκα, φίλοι, γνωστοί, ακόμα και συγγενείς προσπάθησαν να με πείσουν. Τελικά έφτασε η στιγμή που πείστηκα από ένα καλό φίλο να γραφτώ στην εταιρεία μαζί με τον σύζυγο μου. Η εγγραφή μας αφορούσε όμως μόνο το προϊόν, δηλαδή τα ταξίδια. Μας έγινε ξεκάθαρο πως θα πληρώναμε ένα συγκεκριμένο ποσό τον μήνα για να δικαιούμαστε τις τιμές και τα πακέτα που είναι πολύ πιο οικονομικά από οπουδήποτε αλλού. Η εγγραφή μας διήρκεσε για περίπου 6 μήνες. Σαν ένα ζευγάρι  που ταξιδεύει συχνά, δεν καταφέραμε ΠΟΤΕ να βρούμε ένα ταξίδι της εταιρείας που να μας πείσει. Δεν είδαμε ποτέ όσα μας υποσχέθηκαν. Αντίθετα όντως πραγματοποιήσαμε δύο ταξίδια, τα οποία ήταν από άλλη εταιρεία. Η εμπειρία μας δεν ήταν και η καλύτερη.
 
Κυριάκος 55, Λεμεσός

Στη WorldVentures μπήκαμε με τη σύζυγό μου το 2010 μετά από παρότρυνση ενός οικογενειακού φίλου. Είχαμε προσέξει ήδη ότι η ζωή του ίδιου άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο οπότε αποφασίσαμε να τον εμπιστευτούμε. Τα χρήματα και τα ταξίδια ήταν σίγουρα μεγάλο δέλεαρ. Ακολούθως, προσεγγίσαμε αρκετούς φίλους και γνωστούς, είδαμε την ομάδα μας να μεγαλώνει σιγά σιγά και τη ζωή μας να αποκτά νόημα. Νέοι φίλοι, εμπειρίες, ταξίδια, χρήματα αλλά και προσφορά παράλληλα με τη διασκέδαση. Όχι μόνο δεν το μετανιώσαμε ποτέ αλλά είμαστε ευγνώμονες που άλλαξε τη ζωή μας και των παιδιών μας προς το καλύτερο. Αν δεν μπεις σε αυτή την εταιρία δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος. Εκτός από τα ταξίδια και τα χρήματα, το μεγαλύτερο κέρδος είναι οι φίλοι που κάνουμε στα ταξίδια της εταιρίας στο εξωτερικό. Έχουμε πλέον φίλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δούλευα μια ζωή χωρίς να σκεφτώ πως θα μπορούσα να ζήσω τόσες εμπειρίες στα 7 χρόνια.
Με ρωτάτε αν ήταν εύκολο να πείσω τους φίλους μου να ενταχθούν στην ομάδα μου. Όχι δεν ήταν δύσκολο διότι οι πιο πολλοί κατάλαβαν πως δεν τους έχει ανάγκη η εταιρία αλλά αυτοί την έχουν ανάγκη. Η WorldVenturesείναι μια εταιρία που δίνει χαρά, ελπίδα, εμπειρίες και χρήματα στα μέλη της. You should be here!
 
Μύρια, 38 ετών, Λευκωσία

Είναι η στιγμή που χτυπά το τηλέφωνό σου και με χαρούμενο τόνο φωνής ο γνωστός σου Χ που έχεις να μιλήσεις εδώ και κάτι μήνες σε θυμάται για να βρεθείτε για κάτι που θα σε ενθουσιάσει και θα σου χαρίσει άπλετη διασκέδαση και κυρίως  χρήμα… χρήμα ..χρήμα! Ξέρεις πολύ καλά τι σε θέλει και σε ενοχλεί ο τρόπος που προσπαθεί αυτός και δεκάδες άλλοι να σε πείσουν πως δεν μπορεί να σου το πει από το τηλέφωνο αυτό το τόσο σημαντικό πράγμα… Δεν με ρώτησε καν πώς είμαι στην υγεία μου ή πως είναι η καινούρια μου δουλειά… Δεν με ρώτησε αν πέρασα καλά στην τελευταία μας σύναξη πριν κάτι μήνες εκεί που μου έλεγε πόσο δυσκολευόταν με την ανεργία αλλά ήταν χαρούμενος και ο τόνος της φωνής του αλλιώς.. Τώρα το μόνο που θέλει είναι να γίνω άλλο ένα νούμερο στην λίστα με τους υποψήφιους «πελάτες»..!Η εμπειρία μου επι της ουσίας δεν ήταν εμπειρία αλλά μια απ' έξω επαφή.  Δεν κατακρίνω τον όποιο άνθρωπο αποφασίσει πως αυτό που θέλει στην ζωή του είναι να ταξιδεύει και να  έρχεται σε επαφή με κόσμο για να γίνει πλούσιος με τις σαμπάνιες και τα ακριβά ρούχα και παπούτσια. .. ή απλά να γεμίζει τις κενές του ώρες με εμπειρίες…  Κατακρίνω τον τρόπο προσέγγισης, την μυστικοπάθεια και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι mr and mrs You Shoul Be There or Here. . Η πλύση εγκεφάλου, η έπαρση και το κενό που δημιουργείται ανάμεσα μας! Δεν είμαι σίγουρη φίλε μου Χ αν τα λεφτά και τα αρώματα και τα φώτα σε γεμίζουν όπως τότε που κάναμε παρέα ούτε ξέρω αν το να χειραγωγείσαι από τις «ανώτερες World τάξεις» είναι μάρκετινκ…ούτε από πού έρχονται όλα αυτά τα λεφτά, που σε κάνουν να τα βλέπεις ως Θεό σου, ξέρω πως είμαι ελεύθερη να βρίσκομαι όπου εγώ το θελήσω, όποτε το θελήσω με όποιους το θελήσω… και δεν με νοιάζει αν δεν πάω στον Ισημερινό ή αν δεν έχω λεφτά αλλά να ξέρω πώς είμαι καλά!

 
Στέλλα 32, Λευκωσία

Γραφτήκαμε με το σύζυγό μου πριν 6 χρόνια. Ένας φίλος μας, μας είπε ότι θα το κάνουμε μαζί και ότι θα είναι δίπλα μας. Παρακολουθήσαμε αρκετά σεμινάρια της εταιρείας τα οποία μας διδάξαν πολλά πράγματα που μας βοήθησαν στην προσωπική μας ανάπτυξη. Γνωρίσαμε πάρα πολλή κόσμο από διάφορες χώρες και αποκτήσαμε πολλούς φίλους. Μέσω της εταιρείας κάναμε τις πιο φθηνές διακοπές. Για εμάς ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για την οποία δεν μετανιώσαμε καθόλου, αντιθέτως νιώθουμε ευγνώμονες γι’αυτή.
 
Γιώργος, 27, Λεμεσός
 
Όταν με κάλεσε μια φίλη μου για καφέ που είχε πάρα πολύ καιρό να την δω και μου μιλούσε λες και ήμασταν ακόμη οι καλύτεροι φίλοι προβληματίστηκα πάρα πολύ. Δέχτηκα φυσικά γιατί ήμουν περίεργος  να την δω μετά από τόσο καιρό. Να που όμως στο café ήτανε και τρία άλλα άτομα με laptop που με κάλεσαν να δω μία παρουσίαση. Αυτό και μόνο με έβαλε σε πολλές υποψίες. Ο κύριος λόγος όμως που δεν έγινα μέλος στην World Ventures είναι επειδή στον κύκλο μου υπήρχαν ήδη πολλά εγγεγραμμένα μέλη και θα ήταν δύσκολο να δικτυωθώ.

 
Στέφανος 40, Λευκωσία

Είμαι μέλος στην Worldventures τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι εταιρία η οποία παρέχει υπηρεσίες και στην οποία πρωτίστως κάποιος μπορεί να είναι μέλος για να απολαμβάνει εγγυημένα τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς (όπως γινόμαστε μέλη σε συνδρομητικές τηλεοράσεις κτλ)σε αεροπορικά και διαμονές στην Κύπρο μιας και τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί του ΚΟΤ δείχνουν ότι ταξιδεύουν εκτός Κύπρου εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι. Τα χρήματα που έχω βγάλει από την εταιρεία δεν είναι υπερβολικά αφού οι ώρες που αφοσίωσα ήταν περιορισμένες αλλά ταξίδεψα πάνω από 30 προορισμούς τα τελευταία 4 χρόνια στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς ως επί το πλείστο με λεφτά που έβγαλα από την εταιρεία πράγμα που δεν θα έκανα ποτέ στη ζωή μου. Μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου μέσω των σεμιναρίων της και με έφερε κοντά σε θετικούς ανθρώπους που βλέπουν την ζωή ακριβώς όπως την βλέπω εγώ. Από τη θετική της πλευρά γιατί το κάθε "κακό" έχει και τη θετική του πλευρά. Έκανα φιλίες ζωής οι οποίες με την πάροδο του χρόνου αποδείχτηκαν αληθινές και πραγματικές. Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες γιατί πραγματικά νοιώθω πολύ ευλογημένος που βρέθηκε μπροστά μου η worldventures. Το μόνο σίγουρο για αυτούς που πιστεύουν πως η εταιρεία είναι ένας τρόπος για να κάνεις easy money, είναι πως δεν είναι έτσι και επίσης για αυτούς που θέλουν να το δουν επαγγελματικά είναι μια ευκαιρία επιχείρησης η οποία δημιουργείται με λίγα χρήματα και έχει φοβερές προοπτικές γι αυτούς που πραγματικά έχουν όρεξη να δουλέψουν.
 
 
Κωνσταντίνος, 29 Λεμεσός

Δεν μπήκα ποτέ στην World Venture. Είχα την ευκαιρία πριν από αρκετά χρόνια να το κάνω όταν ήμουν ακόμη φοιτητής και με προσέγγισε ένας φίλος. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν αρνητικός. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι αλλαγές. Δεν έκανα το βήμα να μπω. Με ρωτούν σήμερα αν το μετάνιωσα, άτομα που μπήκαν και όπως λένε άλλαξε η ζωή τους. Πριν λίγο καιρό συναντήθηκα με τον φίλο μου. Ήταν Δευτέρα και μου εξήγησε πως ήταν η μέρα που γίνεται η πληρωμή από την εταιρία. Θα λάμβανε μερικές χιλιάδες ευρώ! Έπιασα τον εαυτό μου να λέει «αν έμπαινες τότε, τώρα μπορεί να πληρωνόσουν και εσύ». Επανήλθα όμως στην πραγματικότητα και σκέφτηκα αμέσως «εγώ δεν είμαι για τέτοια πράγματα. Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ αυτή τη δουλειά». Νομίζω πως είναι και θέμα χαρακτήρα, προσωπικότητας. Μπράβο σ'αυτούς που τα κατάφεραν.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»