«Αδιανόητο να συμπέσουν Προεδρικές και Καρναβάλι» – Αντιδρούν οι Λεμεσιανοί

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Λεμεσιανών έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τις δύο Κυριακές των Καρναβαλιών, στις 18 και 25 Φεβρουαρίου.
 
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό  «ΚΑΝΑΛΙ 6»  ο Υπεύθυνος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ακόμα για το θέμα αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αναπόφευκτο ότι η μία από τις Κυριακές των εκλογών θα είναι η 18η Φεβρουαρίου.
 
Πιο νωρίς όπως είπε δεν είναι εφικτό να γίνουν οι εκλογές αφού ο εκλογικός κατάλογος δεν θα είναι έτοιμος πριν τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών καθημερινή ή Σάββατο αφού όπως τόνισε δεν είναι μέσα στα κυπριακά θέσμια.
 
Ο κύριος Δημητρίου ανέφερε ότι η Υπηρεσία του έχει καταγράψει όλους τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που προκύπτουν τα οποία θα τεθούν ενώπιον του υπουργού εσωτερικών και στην συνέχεια στα κόμματα για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Υπολογίζεται ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου να ξεκαθαρίσει το θέμα.
 
Δήμαρχος Λεμεσού : Δεν γίνεται να συμπίπτουν
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το κράτος για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.
 
Ο κύριος Νικολαϊδης είπε μεταξύ άλλων ότι είναι εφικτό να μετακινηθούν οι εκλογές για να μην χρειαστεί να αλλάξει ημερομηνία η μεγάλη καρναβαλίστηκη παρέλαση στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί μεγάλη παράδοση για την πόλη.
 
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν αποκλείεται αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών
 
Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος μας είπε πως θα γίνει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Κώστας Γαλαταριώτης ανέφερε ότι τα καρναβάλια είναι μια μεγάλη παράδοση για την Λεμεσό και δεν μπορούν να αλλάξουν.
 
Ο κύριος Γαλαταριώτης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τώρα τα πακέτα τους οι ξενοδόχοι και εισηγήθηκε ο δεύτερος γύρος των εκλογών να διεξαχθεί μια καθημερινή.
 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»