Το νερό... νεράκι λένε οι κάτοικοι Στροβόλου κοντά στο ΓΣΠ

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της νέας οικιστικής περιοχής Στροβόλου κοντά από το ΓΣΠ με την υδροδότηση των σπιτιών τους. Η περιοχή μέχρι σήμερα προμηθεύεται νερό από ιδιωτική εταιρία, η οποία όμως αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Για αυτό το λόγο και μέχρι την επίλυση του προβλήματος, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν νερό στα σπίτια τους κάθε τρεις μέρες σχεδόν, ενώ ενημερώνονται για τις αποκοπές με μηνύματα που λαμβάνουν στα κινητά τους από την ιδιωτική εταιρία. 

Ακατάλληλο το νερό

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους προς του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας το νερό το οποίο φθάνει στις βρύσες των σπιτιών τους είναι ακατάλληλο, αφού παρουσιάζει υψηλά επίπεδα χλωρίωσης ή και μικροοργανισμών. 

Με την επιστολή τους οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν όπως συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και η παροχή νερού να γίνεται απρόσκοπτα. Ωστόσο σε κάτι τέτοιο αντιτίθεται ο ιδιώτης που προμηθεύει νερό την περιοχή, στον οποίο επαφίεται και ο χρόνος που θα χρειαστεί για την μεταφορά των καταναλωτών από το ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης που διαχειρίζεται ο ίδιος, προς το δίκτυο της Υδατοπρομήθειας. 

Παράνομες από το 2015 οι γεωτρήσεις του ιδιώτη 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το 2015 το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα σημείωνε πως οι γεωτρήσεις της ιδιωτικής εταιρίας έχουν στερέψει με αποτέλεσμα αυτή να στραφεί προς νέες γεωτρήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν άδεια, ενώ γειτνιάζουν σε κτηνοτροφικές ζώνες. Μάλιστα μετά από εργαστηριακούς ελέγχους σε κάποιες από αυτές εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια. 

Ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2016 με νέα επιστολή το Τμήμα Υδάτων ζητούσε την δίωξη της ιδιωτικής εταιρίας που προμηθεύει με νερό την περιοχή αφού όπως σημειώνεται σε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα η εταιρία εξακολουθεί να αντλεί νερό χωρίς την απαραίτητη άδεια υδροληψίας. 

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων επανήλθε τον Νοέμβριο του 2016 αυτή τη φορά με επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή στην οποία καταγράφονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία στη γεώτρηση εντοπίστηκαν ecoli και κολοβακτηρίδια σε 18/100 και 22/100 από το 0/100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.Σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αυτό υποδηλώνει πως το νερό είχε έρθει σε επαφή με ζωτικά απόβλητα. 

Ζητούν άμεσα σύνδεση με το ΣΥΛ οι κάτοικοι

Μιλώντας στον REPORTER κάτοικοι της περιοχής ζητούν επιτακτικά την μεταφορά του δικτύου ύδρευσης νερού από τον ιδιώτη στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Για να γίνει κάτι τέτοιο ωστόσο θα πρέπει να επιλυθούν τα όποια διαδικαστικά προβλήματα που αφορούν την χρήση του υφιστάμενου δικτύου που χρησιμοποιεί η ιδιωτική εταιρία, ούτως ώστε να γίνει άμεσα η μεταφορά. 

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει η Υδατοπρομήθεια να δημιουργήσει νέο δίκτυο για την παροχή νερού στην περιοχή, κάτι που εκτός από χρόνο απαιτεί και αρκετό χρήμα. 

Δειτε Επισης

Πάνω από είκοσι επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Οι συστάσεις της Υπηρεσίας Καταναλωτών
Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την ευρωπαϊκή αγορά
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις