Εξετάσεις διορισμού εκπαιδευτικών - Μέχρι τις 14:00 η πληρωμή τελών συμμετοχής

Λήγει σήμερα, στις 14:00, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών συμμετοχής στις πρώτες εξετάσεις διορισμού εκπαιδευτικών, οι οποίες θα διενεργηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  
 
Η προθεσμία αυτή αφορά τους υποψήφιους που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις είχε ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2017 και ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις ανέρχεται στις 6.367.  
 
Μέχρι τις 14:00 σήμερα θα συνεχίσει να λειτουργεί και η ειδική τηλεφωνική γραμμή 80008844, για παροχή διευκρινίσεων και καθοδήγησης προς τους υποψηφίους σχετικά με το Νέο Σύστημα Διορισίμων (ΝΣΔ).  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στις 2 Αυγούστου, το 80% των αιτητών για το ΝΣΔ είναι νέοι πτυχιούχοι μέχρι 35 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε δεν θα είχαν ποτέ δυνατότητα διορισμού είτε θα διορίζονταν σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία με το υφιστάμενο σύστημα. Αναμένεται ότι κατά μέσο όρο, ένας στους οκτώ (12,5%) υποψηφίους θα εξασφαλίζει διορισμό, μόνιμο ή με σύμβαση.
 
Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές δηλώσεις για διδασκαλία στα ΚΙΕ
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει στο μεταξύ, ότι, σύμφωνα και με προηγούμενη σχετική ανακοίνωση (11/7/2017), οι Εκπαιδευτές/τριες που συμπεριλαμβάνονται στα τελικά μητρώα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση «Αλλαγής και Επιβεβαίωσης Στοιχείων», για Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές/τριες για τη διδασκαλία Μαθημάτων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Μέση Εκπαίδευση, από 21 Αυγούστου μέχρι και 1η Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι.  
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε μέσω του συνδέσμου που συνοδεύει την παρούσα ανακοίνωση, είτε απευθείας μέσω του ακόλουθου συνδέσμου http://eforms.moec.gov.cy/kie-enimerosi.  
 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο (Ν.91(Ι)2014, άρθρο 22(6)), ο Ανάδοχος κατά την υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να προσκομίσει Πιστοποιητικό περί «Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και Παιδικής Πορνογραφίας. Το δικαιολογητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ δύο (2) μήνες πριν την υπογραφή της σύμβασης.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι Εκπαιδευτές/τριες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Κρατικών Ινστιτούτων του Υ.Π.Π., μέσω τηλεφώνου στους αριθμούς 22800647/648 ή μέσω τηλεομοιότυπου (φαξ) στον αριθμό 22305514 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kie@moec.gov.cy.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου