Youth Guarantee:  Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους

Η Κοινοπραξία ΙΜΗ – IMR κέρδισε το διαγωνισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ανέλαβε την εκστρατεία ενημέρωσης και προβολής του σχεδίου “Youth Guarantee to Activate and Empower Youth in Cyprus.
 
Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Στόχος του είναι η διεξαγωγή εκστρατείας ενημέρωσης και δημοσιοποίησης με ομάδα-στόχο τους άνεργους νέους κάτω των 25 χρόνων, ώστε να τους κινητοποιήσει να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εκμεταλλευόμενοι τα υφιστάμενα σχέδια “Youth Guarantee”. Απώτερος σκοπός του Προγράμματος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νέων που εγγράφονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης και φυσικά, να μειωθεί η ανεργία στις νεαρές ηλικίες. Πέραν των ενεργειών προβολής, κύρια δραστηριότητα του Προγράμματος είναι να σχεδιαστεί και να λειτουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα παρέχει στους νέους αναλυτική και σφαιρική ενημέρωση γύρω από τα σχέδια “Youth Guarantee.

Για να μπορέσουν οι υπεύθυνοι του έργου να συλλέξουν τις απόψεις των νέων και να σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή στρατηγική, έχουν προγραμματιστεί από την IMR τόσο δημοσκόπηση όσο και πέντε ομάδες εστίασης (focus groups), οι οποίες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Νεολαίας σε κάθε πόλη. Όσον αφορά τις ομάδες εστίασης, θα γίνει ελεύθερη συζήτηση ώστε να δοθούν σημαντικές πληροφορίες και να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το σλόγκαν και το λογότυπο του έργου. Εάν είσαι 15-24 ετών και σε ενδιαφέρει να λάβεις μέρος στις ομάδες εστίασης και να εκφράσεις την άποψή σου για τα θέματα που σε αφορούν, επικοινώνησε μαζί μας μέσω email, στη διεύθυνση pastou.m@unic.ac.cy, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και την πόλη σου.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΙΜΗ. Tηλ.: 22505555 | E-mail: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο