Το Πάφος 2017 απαντά για την παραγωγή του στις Θαλασσινές Σπηλιές

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 λαμβάνει όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία, σύμφωνα με υποδείξεις του Τμήματος Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά τη θεατρική παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο”, στις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.  
 
Ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει ότι η παραγωγή “Ενώνοντας τη Μεσόγειο” της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακράς θεατρικής διεργασίας ηθοποιών από τη Μασσαλία, Βαρκελώνη, Πάφο, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια σε σκηνοθεσία και επιμέλεια του Μάριου Ιωάννου.
 
Το έργο επικεντρώνεται στη Μεσόγειο με θέμα την κοινή θάλασσα που μας ενώνει και αναφορές στην επικαιρότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί γύρω από αυτή. «Για ευνόητους λόγους επιλέχθηκε το ναυάγιο EDRO III στις Θαλασσινές Σπηλιές στην Πέγεια να αποτελέσει το φυσικό σκηνικό των παραστάσεων και για το σκοπό αυτό η ομάδα παραγωγής πολύ νωρίς επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα, παρουσιάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό της παράστασης, ο οποίος  περιλάμβανε και μικρή πλατφόρμα στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ναυάγιο,» αναφέρεται.
 
Ο Οργανισμός Πάφος 2017 ενημερώθηκε στις 19/5/2017 για τις τυχόν επιπτώσεις που ο σχεδιασμός αυτός θα προκαλούσε σε προστατευμένα είδη που διαβιούν στη θαλάσσια περιοχή και τη μη συναίνεση του Τμήματος  Περιβάλλοντος  με αυτόν. Σε απόλυτη συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα, το Δήμο Πέγειας και την ομάδα παραγωγής, ο Οργανισμός Πάφος 2017 αντιδρώντας με ευαισθησία και σεβασμό στις οδηγίες του Τμήματος Περιβάλλοντος, προχώρησε άμεσα σε αλλαγή σχεδιασμών του σκηνικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές υποδείξεις.
 
Στις 24/5/2017 ο Οργανισμός ενημέρωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για όλα τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει κατά την υλοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις, εξασφαλίζοντας έτσι τη συναίνεση του Τμήματος Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τμημάτων μέσω επιστολής του Τμήματος Περιβάλλοντος ημερ. 2/6/2017 .
 
«Αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι δείχνουν να ενοχλούνται από την αρμονική συνεργασία του Οργανισμού Πάφος 2017 με τα αρμόδια τμήματα και αντί να επικροτούν την επίλυση των όποιων προβλημάτων, προκαλούν τεχνητές ή ακόμα και παραπλανητικές ειδήσεις,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη