ΒΙΝΤΕΟ: Φωνές και συνθήματα για την καθυστέρηση των Τ/κ στο οδόφραγμα του Λιμνίτη

Με συνθήματα έφτασαν περισσότεροι από 1000 Τουρκοκύπριοι στο οδόφραγμα του Λιμνίτη ώστε να μεταβούν στα Κόκκινα, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίαςμ ωστόσο λόγω διαφωνίας μεταξύ ε/κ και τ/κ πλευράς υπήρξε πολύωρη καθυστέρηση. 
 

Η καθυστέρηση προκάλεσε την αντίδρασή τους σημειώθηκε στο σημείο ελέγχου στο Οδόφραγμα του Λιμνίτη.
 
Η παράνομη αστυνομία των κατεχόμενων, μπλόκαρε τους Τουρκοκύπριους στο Λιμνίτη και δεν τους επέτρεπε να εισέλθουν στις Ελεύθερες Περιοχές και μέσω του Κάτω Πύργου να κατευθυνθούν στα Κόκκινα. Πάντως τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως για την καθυστέρηση ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά αφού όπως ισχυρίζονται δεν δέχτηκαν να περάσουν όλα τα λεωφορεια από τον Κάτω Πύργο αλλά μόνο 30.
 
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ Ελληνοκύπριοι θα μπλόκαραν τους Τουρκοκύπριους σε άλλο σημείο του δρόμου για να μην περάσουν από τον Κάτω Πύργο και για αυτό το λόγο το ψευδοκράτος θεωρείσαι καλύτερο να τους περιορίσει στο οδόφραγμα του Λιμνίτη. Μάλιστα εις ένδειξη διαμαρτυριας το κατοχικό καθεστώς, έκλεισε το οδοφραγμά για 30 λεπτά.
 
 
Σημειώνεται πως η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στα Κόκκινα ενώ πριν από λίγη ώρα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, ανακοινώθηκε στους παρευρισκόμενους ότι θα περάσουν όλα τα λεωφορεία. Πάντως μέχρι στιγμής από τον Κάτω Πύργο πέρασαν τα πρώτα 14 λεωφορεία ενώ αναμένεται εντός της επόμενης ώρας να περάσουν και τα υπόλοιπα. Ταλαιπωρία υφίσταται και οι Ελληνοκύπριοι που ταξίδευαν μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη για τον Κάτω Πύργο, αφού οι αρχές του ψευδοκράτους αποφάσισαν να τους αφήσουν να περιμένουν, μέχρι να περάσουν τα λεωφορεία των Τουρκοκυπρίων.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία