Παρενόχληση και απειλές σε μέλη του καταλογίζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων

Παρενόχληση και απειλές για λήψη νομικών μέτρων κατά δανειοληπτών μελών του, που έχουν ως εξασφάλιση αξιόγραφα, καταλογίζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων στην Τράπεζα Κύπρου.

«Παρόλες τις προειδοποιήσεις μας και τις κατά καιρούς υποσχέσεις σας ότι θα συμπεριφερθείτε ανθρωπιστικά στα μέλη μας, φαίνεται ότι η Υπηρεσία Αναδιάρθρωσης Δανείων της τράπεζάς σας, εξακολουθεί να παρενοχλεί τα μέλη μας, απειλώντας τους με λήψη νομικών μέτρων», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε επιστολή που απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος αναφέρει  ότι πρόσφατα λειτουργοί της Υπηρεσίας Αναδιάρθρωσης Δανείων επικοινώνησαν μαζί του ζητώντας λεπτομέρειες για την οικονομική του κατάσταση (μισθός, ακίνητη περιουσία κλπ) με στόχο να αναδιαρθρώσουν το δάνειό του, ενώ την επόμενη του τηλεφώνησαν και του πρότειναν έκπτωση πολύ πιο πάνω από το 50% της αξίας του δανείου, αν ξοφλούσε αμέσως το δάνειό του.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, συνήφθη με την Λαϊκή Τράπεζα με εξασφάλιση τα αξιόγραφα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως «τέτοιες εκπτώσεις οι τράπεζες κάνουν μόνο όταν βρίσκονται σε πολύ δύσκολη και αδύνατη θέση».

Κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες» ο Σύνδεσμος ζητά την απόσυρση των όποιων νομικών μέτρων η τράπεζα έχει λάβει κατά κατόχων αξιογράφων, καθώς και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν κάτοχοι αξιογράφων, στο πλαίσιο διακανονισμών που συμφωνήθηκαν «υπό την απειλή της λήψης νομικών μέτρων εναντίον τους».

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή