Εκπρόσωπος Μαρωνιτών: "Oι Μαρωνίτες να παραμείνουν ενωμένοι και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία τους"

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας επιθυμεί να πληροφορήσει και να διαβεβαιώσει όλους τους Μαρωνίτες ότι "διαχειρίζεται με απόλυτη υπευθυνότητα και ύψιστη σοβαρότητα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην κοινότητα".

"Απόφαση του Εκπροσώπου είναι όπως μή προβεί, επί του παρόντος, σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση. Καλεί, τέλος, τους Μαρωνίτες να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία τους" αναφέρεται σε δήλωση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών η οποία δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic-Video: Η πονεμένη ιστορία των Μαρωνιτών στην Κύπρο
 
Επιφυλακτικοί οι Κοινοτάρχες Ασώματου και Αγίας Μαρίνας στην ανακοίνωση Ακιντζί για τα χωριά τους 
 
Πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την ανακοίνωση που έγινε χθες από πλευράς του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι θα επιτραπεί στους Μαρωνίτες να επιστρέψουν στα κατεχόμενα χωριά τους, δηλώνουν στο ΚΥΠΕ οι Κοινοτάρχες Ασώματου Αντώνης Καραχάνας και Αγίας Μαρίνας Παρτελής Χατζηφεσά, σε μια πρώτη αντίδραση στη χθεσινή ανακοίνωση.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με τον κ. Καραχάνα, ο ίδιος ανέφερε ότι «εμείς αναμένουμε να έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση ως Κοινότητα και να δούμε το θέμα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση».

«Δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό», πρόσθεσε.

«Ακούσαμε αυτή την είδηση όπως την άκουσαν όλοι οι Κύπριοι με κάθε επιφύλαξη και περιμένουμε ολοκληρωμένη πρόταση», δήλωσε στο ΚΥΠΕ από την πλευρά του και ο Κοινοτάρχης Αγίας Μαρίνας Παρτελής Χατζηφεσάς.

Όταν θα την έχουμε, πρόσθεσε, «τότε θα συμβουλευθούμε φυσικά και την Κυβέρνηση και θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και τι θα μπορούμε να συμβουλεύσουμε τον κόσμο μας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι Μαρωνίτες «θα προβούμε μέσω του Θρησκευτικού Εκπροσώπου μας σε μια γενική ανακοίνωση εντός των ημερών».  

«Αν η απόφαση είναι αρνητική, όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε,» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι «σίγουρα θα πρέπει να διασαφηνιστεί τι εμπεριέχει επακριβώς η πρόταση, ποιοι όροι υπάρχουν, με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή, ποιος θα χτίσει τα σπίτια του κόσμου». Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, πρόσθεσε.

«Πάνω απ’ όλα πρέπει σίγουρα να έχουμε και τη συγκατάθεση της Κυβέρνησής μας», σημείωσε ο Κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας.

Ο Κοινοτάρχης Κορμαρκίτη Ηλίας Κατσιολούδης ανέφερε και εκείνος, παρόλο που ο Κορμακίτης δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με άλλα χωριά, ότι οι Μαρωνίτες θα πρέπει να μελετήσουν το θέμα σε συνεδρία μαζί με τον Εκπρόσωπό τους στη Βουλή Γιαννάκη Μούσα για να δουν πώς προχωρούν. 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα