«Το όνειρο της ήταν να γίνει διάσημη και θα την κάνω την πιο διάσημη του κόσμου»

Στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ, παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε νωρίς το απόγευμα η κηδεία της Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, της 8χρονης Βρετανίδας κυπριακής καταγωγής, που ήταν το νεαρότερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Manchester Arena.
 
Η επίθεση του Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 116. Η κηδεία της Σάφι ήταν η τελευταία που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα.
 
Η οικογένεια της μικρής Σάφι είχε ζητήσει από όσους θα ήθελαν να την αποχαιρετήσουν να φέρουν μόνο ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι που ήταν το μεσαίο όνομα του κοριτσιού (‘Rose’).
 
Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν ρούχα σε ροζ ή άλλη φωτεινή απόχρωση, «γιόρτασαν» τη σύντομη ζωή της Σάφι Ρούσσου, όπως η οικογένειά της είχε πει ότι θα ήθελε η ίδια να γίνει.
 
Στον επικήδειο που ανέγνωσε πρώτος ο διευθυντής του σχολείου της, η Σάφι περιγράφηκε ως ένα κορίτσι «έμπνευση» για όλους όσοι την γνώριζαν. «Κάθε φορά που την φέρνω στο μυαλό μου χαμογελώ», είπε ο δάσκαλός της.
 
Στη συνέχεια ακούστηκαν ηχογραφημένα μηνύματα συμμαθητών της που την αποχαιρετούσαν.
 
Η αδερφή της, αποχαιρετιστήριο γράμμα της οποίας αναγνώστηκε, είπε: «Ό,τι κάνω από εδώ και στο εξής θα είναι για σένα. Σάφι Ρόουζ, σ’ αγαπώ».
 
Στο δικό του αποχαιρετισμό, ο πατέρας Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε αρχικά ότι η κόρη του είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα που θα την έκανε μια σούπερσταρ. «Το όνειρό της ήταν να γίνει διάσημη», είπε ο πατέρας. Η όμορφη κορούλα μου η Σάφι… Τι μπορώ να πω. Μια εκπληκτική νεαρή κοπέλα που είναι τιμή μου να είμαι ο μπαμπάς της. To όνειρο της Σάφι ήταν να γίνει διάσημη και θέλω να την κάνω το πιο διάσημο κορίτσι του κόσμου.
 
 
Η τελετή έκλεισε με μουσική και την προβολή φωτογραφιών του 8χρονου κοριτσιού.
 
Ο κόσμος ήταν τόσος ώστε έξω από το ναό τοποθετήθηκαν ηχεία για να αναμεταδίδεται η εξόδιος ακολουθία για όλους όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο ναό.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής και κατά την άφιξη του φερέτρου, το οποίο ήταν καλυμμένο με ροζ τριαντάφυλλα, το αγαπημένο χρώμα της Σάφι, ακούγονταν τραγούδια του ινδάλματός της Αριάνα Γκράντε.
 
Στο ναό μεταφέρθηκε και η ακόμα νοσηλευόμενη μητέρα της, η 48χρονη Λίσα Ρούσσου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά εκείνη τη νύχτα. Ελαφρύτερους τραυματισμούς είχε υποστεί και η μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, Άσλι, η οποία συνόδευε τη μητέρα της και τον μικρότερο αδερφό της στην κηδεία.
 
Την τελετή θα ακολουθήσει αποτέφρωση της σορού σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική