Αναγκαιότητα η βελτίωση της ασφάλειας των ταχύπλοων σκαφών,

Την αναγκαιότητα να εξευρεθούν τρόποι για τη βελτίωση της ασφάλειας των ταχύπλοων σκαφών υπογραμμίζει, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυριάκος Κοφτερός, Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας.

Είπε ακόμη πως το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας ετοιμάζει τροποποιητική νομοθεσία για όλα τα μικρά σκάφη, μήκους κάτω των 24 μέτρων.

Ο κ. Κοφτερός ανέφερε πως τα ταχύπλοα σκάφη είναι όπως τα οχήματα ενοικιάσεως, αφού χειριστής δεν είναι το προσωπικό της εταιρείας. Εάν υπάρχει χειριστής της εταιρείας το σκάφος πρέπει να γίνει ακτοπλοϊκό επιβατικό με πιστοποιητικό ασφαλείας,και η επιθεώρηση του θα είναι πολύ πιο δύσκολη, σημείωσε.

Χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο να προκαλούνται ατυχήματα από άτομα που έχουν άδεια χειριστή. Σημείωσε πως το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας δεν μπορεί να γνωρίζει ποιός χειρίζεται το σκάφος εκτός εάν, όπως είπε, τυχαία βρεθεί κάπου ή αν εντοπίσει τον χειριστή η λιμενική αστυνομία.

Αναφορικά με την περιοχή Blue Lagoon, ο κ. Κοφτερός είπε πως όλα τα σκάφη καταλήγουν στην περιοχή, παρά ταύτα συνέχισε, δεν υπάρχουν σημαδούρες που να ξεχωρίζουν την περιοχή του κολυμβητή από την περιοχή στην οποία μπορούν να κυκλοφορούν τα σκάφη.

Επιπρόσθετα ο κ. Κοφτερός επικρότησε την υπευθυνότητα των επιχειρήσεων παροχής θαλασσίων αθλημάτων, παρά τα μεμονωμένα ατυχήματα που έτυχε φέτος να παρουσιαστούν.

Σε σχέση με το θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή «Πλατζί», που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 32χρονης από την Κίνα, τον σοβαρό τραυματισμό τριών προσώπων ανάμεσα τους και μιας ανήλικης και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων δύο προσώπων ανάμεσα στα οποία ένας ανήλικος, ο κ. Κοφτερός είπε πως οι εξετάσεις συνεχίζονται. 

Ανέφερε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί ποιός βρισκόταν στο πηδάλιο του σκάφους. Επεσήμανε πως οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και σήμερα σε μια προσπάθεια να καταθέσει η μητέρα της τετραμελούς οικογένειας από την Κίνα που νοσηλεύεται στο ΓΝ Πάφου, ώστε να διαλευκανθεί ποιός ήταν ο χειριστής του σκάφους.

Επίσης αύριο Παρασκευή αναμένεται να εξεταστεί το ταχύπλοο  σε μια προσπάθεια  να διαπιστωθεί αν υπήρξε μηχανική βλάβη, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα