70,2 εκατομμυρίων ευρώ για έργα στη Λεμεσό

Σε εξαγγελία νέων έργων ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ  για τη Λεμεσό, έχει προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημοτικό Μέγαρο της πόλης. Τον Πρόεδρο συνόδευαν υπουργοί της Κυβέρνησης. Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε στόχο την τροχοδρόμηση λύσεων για έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν προ διετίας και δεν έχουν προχωρήσει λόγω διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν.
 
Για το φλέγον ζήτημα της ανέγερσης γηπέδου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγo για ανυπαρξία κατασκευαστικών σχεδίων, είτε οικονομικών δυσχερειών των σωματείων , είτε διαδικαστικών ή νομικών κωλυμάτων, που ανεφύησαν. Όπως σημείωσε το Υπουργικό αποφάσισε στη συνεδρία του στις 19 Ιουλίου την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου στον ΚΟΑ, με δαπάνη ύψους 28,2 εκ. ευρώ.  Ο Οργανισμός αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών μέχρι το τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
 
Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος δημιουργίας νέου οδικού δικτύου, ύψους 4 εκ. για σκοπούς εξυπηρέτησης της λειτουργίας του νέου γηπέδου.
 
Μεταξύ των έργων που έχουν εξαγγελθεί ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν τη μείζονα περιοχή Λεμεσού, με δαπάνη ύψους 16.5 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θα γίνει σε φάσεις, εκ των οποίων μέρος των εξόδων (2 εκ.) θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του 2018. Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΠΑ όπως προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στην προκήρυξη διαγωνισμού.
 
Απαλλαγή των τοπικών αρχών από το βάρος των δανείων
 
Αναφορικά με τα δάνεια των Δήμων της επαρχίας Λεμεσού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι οι δήμοι θα απαλλαγούν από δάνειο συνολικού ύψους 48,2 εκ. ευρώ, ενώ οι κοινότητες της Επαρχίας, με δάνεια που ανέρχονται στο 1,1 εκ. Όσον αφορά τις κοινότητες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  εξήγγειλε 15 συνολικά έργα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία του δρόμου, Λεμεσού – Σαιττά, η Α’ φάση του οποίου θα αρχίσει εντός του 2018 με δαπάνη ύψους 22 εκ.

Δειτε Επισης

Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»