Ενα κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο στηρίζει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμπορεύεται με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μοιράζεται το ίδιο όραμα για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο, αναφέρει με την ευκαιρία της σημερινής «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα εγκλημάτων μίσους».

Τα εγκλήματα μίσους, σημειώνει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες σε διαφορετικό όμως βαθμό. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται έξαρση των εγκλημάτων μίσους και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων ανά τον κόσμο στοχοποιούνται λόγω χρώματος, πεποιθήσεων, θρησκεύματος, επιλογών ζωής ή εξωτερικής εμφάνισης.
 
Τα θύματα του εγκλήματος μίσους είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι των οποίων η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί ασύστολα, αφού υπόκεινται επιθέσεις εξαιτίας της καταγωγής τους, της θρησκείας τους ή των σεξουαλικών προτιμήσεών τους και υπομένουν σιωπηρά ένα καθημερινό μαρτύριο μέσα στην κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται.
 
Επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση και η ποινική δίωξη των εγκλημάτων μίσους είναι συνήθως δυσχερής, αναφέρει ότι τα θύματα των εγκλημάτων μίσους θα πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται να καταγγείλουν τη ρατσιστική επίθεση και να τους παρέχεται η αναγκαία νομική συνδρομή πέραν της περίθαλψης και υποστήριξης από εξειδικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής αρωγής. 
 
Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, προσθέτει, θα πρέπει να είναι οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες θα πρέπει να συμβάλλουν, με τα όσα μέσα διαθέτουν, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή