Χωρίς Πυροσβεστικό Σταθμό η μεγαλύτερη  Βιομηχανική Περιοχή της Κύπρου

Στο πλαίσιο των επαφών του για μελέτη και προώθηση λύσεων στα διάφορα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού με επικεφαλής τον Επαρχιακό Γραμματέα και βουλευτή, Γιώργο Τ. Γεωργίου, είχε την  περασμένη Τετάρτη, 19 Ιουλίου, συνάντηση με τη Διεύθυνση βιομηχανικών μονάδων στη Γ’ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού (Ύψωνα).
 
Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Άντρος Καυκαλιάς και Κώστας Κώστα, ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας Στέφανος Στεφάνου και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Πόλης-Προαστείων, Μιχάλης Σωκράτους. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη  βιομηχανική περιοχή, με κυριότερο αυτό της αναγκαιότητας δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού.
 
Ο δείκτης επικινδυνότητας στην εν λόγω περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλός, δεδομένης της δραστηριοποίησης εργοστασίων χαρτιού, εργοστασίων επεξεργασίας λαδιών και πετρελαιοειδών κ.ά. Σημειώνεται ότι η βιομηχανική περιοχή του Ύψωνα είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο, με 103 εργοστάσια.
 
Κι άλλα προβλήματα της Γ’ Βιομηχανικής
 
Επιπρόσθετα, έχει καταγραφεί η ανάγκη για σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής με τον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού Πάφου, αφού η σημερινή όδευση μέσω της οικιστικής ζώνης Αγίου Συλά, εκτός του ότι δεν προσφέρεται λόγω αύξησης της κυκλοφορίας με βαρέα και άλλα οχήματα, αποτελεί και κίνδυνο πρόκλησης δυστυχημάτων. Τέλος, έχει συζητηθεί το θέμα της άνισης μεταχείρισης στις διάφορες βιομηχανικές περιοχές, λόγω του καθορισμού διαφορετικού ενοικίου, καθώς και η επίσπευση της κατασκευής Βιολογικού Σταθμού. Για όλα αυτά τα προβλήματα το ΑΚΕΛ υποσχέθηκε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και επίλυσή τους.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα