Η Αγάθη και η Μαρία μας βάζουν στον μαγικό κόσμο των Παραμυθονομάτων

Πριν από λίγο καιρό, με αφορμή ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Reporter με πρωταγωνιστή ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, επικοινώνησαν μαζί μας δύο κορίτσια ζητώντας τα στοιχεία του, έτσι ώστε να του χαρίσουν το δικό του παραμύθι... Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από το όνομά του, στο οποίο ήρωας θα ήταν το ίδιο το παιδί σε φανταστικές και μαγικές περιπέτειες, πράγμα που έγινε, δίνοντας μεγάλη χαρά...
 
Κάπως έτσι, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τα Παραμυθονόματα και τις δημιουργούς τους, Αγάθη και Μαρία, οι οποίες  κατάγονται από τη Λεμεσό, είναι φίλες και λατρεύουν και οι δύο τα παιδιά, δείχνοντάς το μ' ένα όμορφο, δημιουργικό τρόπο.
 
Σε συνέντευξή τους στο Reporter, τα δύο κορίτσια δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους γι' αυτό που κάνουν, εξηγώντας πώς αποφάσισαν να μεταφέρουν μια ιδέα που άρχισε από το εξωτερικό, στη χώρα μας.  Η Αγάθη σπούδασε φυσικός, κατέχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση και κάνει το διδακτορικό της στο ίδιο αντικείμενο ενώ η Μαρία σπούδασε δασκάλα και κατέχει μεταπτυχιακό στις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
 
Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα παραμυθονόματα;

Θα λέγαμε ότι έναυσμα για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα ήταν ο συνδυασμός της αγάπης μας για τα βιβλία, για το γράψιμο και για τα παιδιά. Η αρχή έγινε με τον ερχομό των νέων μικρών μας φίλων στην οικογένεια – του μικρού Κυριάκου και της μικρής Κρίστιας- οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής μας αλλά και το εναρκτήριο λάκτισμά μας θα λέγαμε. Βλέποντας μέσα από τα δικά τους μάτια, φανταστήκαμε πόσο ωραία θα ήταν αν κάθε παιδάκι αποκτούσε το δικό του παραμύθι, στα Ελληνικά στο οποίο ήρωας θα ήταν το ίδιο και στο οποίο μέσα από φανταστικές και μαγικές περιπέτειες θα έφτιαχνε την ιστορία του δικού του ονόματος. Και λέμε στα Ελληνικά γιατί σαν ιδέα υπάρχει στο εξωτερικό, στην Αγγλία και Αμερική, είναι όμως πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα!
 
“Κάθε όνομα, ένα μοναδικό παραμύθι». Από τι είναι εμπνευσμένα τα παραμύθια;

Όπως δηλώνει η συγκεκριμένη φράση, η οποία είναι και το σήμα κατατεθέν για τα παραμυθονόματα, κάθε παραμύθι είναι μοναδικό αφού σχηματίζεται με βάση το όνομα του κάθε παιδιού! Με βάση τα γράμματα στο όνομά του, το κάθε παιδί θα συναντήσει διαφορετικούς ήρωες στην περιπέτειά του οδηγώντας έτσι σε ένα συνδυασμό ιστοριών που είναι διαφορετικός για κάθε παιδάκι! Καθώς φτιάχνουμε κάθε παραμύθι προσπαθούμε να φανταστούμε την λαχτάρα και την ανυπομονησία με την οποία το κάθε παιδάκι θα διαβάζει την ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί μέχρι να δει το όνομά του να εμφανίζεται στο τέλος του βιβλίου! Και αυτή η χαρά και η αγάπη με την οποία οι μικροί μας φίλοι αγκαλιάζουν το έργο μας, είναι και η έμπνευση μας!
Τι μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια;

Δημιουργήσαμε γύρω στις 30 αυτοτελείς ιστορίες. Πρόκειται για ευφάνταστες και χιουμοριστικές περιπετειούλες. Προσπαθήσαμε μέσα από την κάθε μια να πηγάζει ένα όμορφο και μοναδικό μήνυμα όπως για παράδειγμα της αλληλοβοήθειας, της φιλίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της αγάπης για τον συνάνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον ! Επίσης μέσα από το παραμυθάκι μας προσπαθήσαμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και το λεξιλόγιο του κάθε παιδιού.
 
Πόσος καιρός χρειάζεται για να ετοιμαστεί ένα παραμύθι;

Λόγω του ότι τα παραμυθάκια είναι προσωποποιημένα και πολλές φορές χρειάζεται να παραγγελθούν τα εξώφυλλα με τα ονόματα των παιδιών αλλά και να εφαρμοστεί η προσωποποιημένη αφιέρωση χρειαζόμαστε περίπου 7-10 εργάσιμες μέρες.


Πόσα παιδιά μέχρι σήμερα έχουν το δικό τους παραμύθι;

Μέχρι σήμερα έχουν ετοιμαστεί και σταλεί περίπου 2000 παραμυθάκια και θα θέλαμε γι' αυτό να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κόσμο που αγκάλιασε με τόση αγάπη την ιδέα μας. Τα περισσότερα είναι παιδάκια στα οποία το παραμυθάκι μας έχει γίνει δώρο από τους γονείς τους, από την οικογένεια τους και από τους φίλους τους. Στους δέκα μήνες κυκλοφορίας μας έχουμε καταλάβει με πόση αγάπη αγκαλιάζουν οι συγγενείς και οι φίλοι τους μικρούς μας φίλους τα παιδιά. Είναι συγκινητικό να διαβάζουμε τις αφιερώσεις που λαμβάνουμε και να γινόμαστε δέκτες της αγάπης προς τα παιδιά.


Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω απ’ αυτή την πρωτοβουλία και με τι ασχολείται ο καθένας;

Στην συγγραφή, αλλά και στην προώθηση του παραμυθιού είμαστε εμείς,  αλλά για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα έχουν παίξει πάρα πολλοί άνθρωποι το δικό τους ρόλο και ο καθένας, βάζοντας το λιθαράκι του έχει βοηθήσει να πάρουν σάρκα και οστά τα Παραμυθονόματα. Θα ήταν λοιπόν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Βάλβη για την υπέροχη εικονογράφηση, την Ελένη Κάσινου για την γενική επιμέλεια και την εφαρμογή των κειμένων, την Νόρα Προδρόμου αλλά και τον τυπογράφο μας, Lithostar, που φροντίζει σε καθημερινή βάση να τυπώνονται και να δένονται τα παραμυθάκια μας και να φτάνουν εγκαίρως στους πελάτες μας!

Πώς αντιδρούν τα παιδιά παίρνοντας ένα παραμύθι που γράφει το όνομά τους;

Τα σχόλια που παίρνουμε είναι πολύ γλυκά και ενθαρρυντικά και είναι σίγουρα αυτά που μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε προσωποποιημένα παραμυθάκια. Οι γονείς επικοινωνούν μαζί μας για να μοιραστούν μαζί μας τον ενθουσιασμό με τον οποίο το παιδάκι τους διάβασε το παραμυθάκι μας και την έκπληξη με την οποία έρχεται το παιδάκι τους αντιμέτωπο όταν όχι μόνο βλέπει το όνομά του στο παραμυθάκι αλλά και όταν αντιλαμβάνεται ότι είναι ο ήρωας αυτής της μοναδικής περιπέτειας. Πολλοί γονείς μας ευχαριστούν που κάνουμε το παιδάκι τους να νιώθει μοναδικό και ξεχωριστό και δεν σας κρύβουμε ότι αυτά τα σχόλια είναι η κινητήριος δύναμή μας!

Πού μπορεί να σας βρει κάποιος για να παραγγείλει ένα παραμύθι;

Για να παραγγείλει κάποιος το παραμυθάκι μας, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας www.paramithonomata.com ή να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook.
 
Βρείτε μας:  FB: Παραμυθονόματα, Email:info@paramithonomata.com Website: www.paramithonomata.com

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου