Τετάρτη 20 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Πως επηρεάζει το σύστημα κακοκαιρίας «Μέδουσα» την Κύπρο

  17/07/2017 12:30
Πως επηρεάζει το σύστημα κακοκαιρίας «Μέδουσα» την Κύπρο

Πως επηρεάζει το σύστημα κακοκαιρίας «Μέδουσα» την Κύπρο

  17/07/2017 12:30
Η «Μέδουσα» σαρώνει με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της ολόκληρη την Ελλάδα.

Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια έπληξαν και συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε ορεινές  και ημιορεινές περιοχές τη χώρας.

Με δεδομένο, ότι πολλές φορές καιρικά φαινόμενα, τα οποία  κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα  μερικές ημέρες μετά καταφθάνουν και στην Κύπρο, επικοινωνήσαμε με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό Α’ κ. Παναγιώτη Μιχαήλ για να μας εξηγήσει πως αυτό θα μας επηρεάσει.

Όπως μας εξήγησε ο κύριος Μιχαήλ στη συγκεκριμένη περίπτωση  το σύστημα κακοκαιρίας της «Μέδουσας» θα κινηθεί  βορειοανατολικά με κατεύθυνση προς την Μαύρη Θάλασσα και όχι δυτικά προς ανατολικά, δηλαδή προς την Κύπρο, όπως συνηθίζεται.

«Δεν υπάρχουν οι συνθήκες. Από τον Απρίλη και μετά,  που δεν υπάρχουν αντικυκλώνες ή υψηλή πίεση, η κίνηση στα συστήματα γίνεται αντίθετα. Το μόνο που μπορεί να πούμε πως σε κάποιο βαθμό επηρεάζει, είναι η ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Ιουλίου και μετά», συμπλήρωσε ο κ. Μιχαήλ.

Η πτώση της θερμοκρασία σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα ξεκινήσει από αύριο με 1-2 βαθμούς πιο κάτω από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας