Χωρίς προσωπικό την Παρασκευή η Ελληνική Τράπεζα

To  Διοικητικό Συμβούλιο της ETYK αποφάσισε όπως καλέσει το σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου με στόχο την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στην τράπεζα.
 
Η ΕΤΥΚ, σε σχετική ανακοίνωσή της, στέλνει το μήνυμα προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι δεν θα δεχτεί «ετσιθελικές αποφάσεις οι οποίες στόχο έχουν την εργασιακή κατακρεούργηση συναδέλφων μας». «Δεν θα δεχθούμε τη θυματοποίηση των μελών μας. Δεν θα δεχθούμε την καταστρατήγηση των συμφωνιών και των δικαιωμάτων των μελών μας. Με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τους θεσμούς και τους συναδέλφους», αναφέρεται. Εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι η Διεύθυνση της Τράπεζας θα συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και έστω και την υστάτη θα αναθεωρήσει τις θέσεις και τις απαράδεχτες αποφάσεις της.
 
«Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, η Διεύθυνση της Τράπεζας συνεχίσει να επιδεικνύει ασέβεια στις υφιστάμενες συμφωνίες και κυρίως στο ίδιο το προσωπικό της, παραμένοντας προσκολλημένη σε ετσιθελικές αποφάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, γι’ αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, αναμένοντας σχετικές οδηγίες της Οργάνωσής μας, ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται.  
 
Προστίθεται ότι κατά τις Γενικές Συντελέσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρευρέθηκαν περίπου 1000 εργαζόμενοι, εξουσιοδότησαν σε ποσοστό 99,3% το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής να προχωρήσει σε όλα τα στη διάθεσή του μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας.
 

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή