Υπ.Παιδείας: Η δημιουργία ενεργών πολιτών επιβεβλημένη ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε

Η δημιουργία ενεργών, δημοκρατικά σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων πολιτών, που θα νοιάζονται για το κοινό καλό, που θα έχουν λόγο, άποψη και ευαισθησίες, τις οποίες θα εκφράζουν δυναμικά και δημοκρατικά, καθίσταται επιβεβλημένη ανάγκη, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό στην τελετή ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο Υπουργός ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να βαδίσει τον δρόμο της ειρηνικής ζωής και της προόδου, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναδείξει έμπρακτα τις διαχρονικές οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού και του κράτους δικαίου, που πρεσβεύει ο πολιτισμός της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται σε όλα τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να προωθήσει την ιδέα της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κυρίως στους νέους, παρέχοντας τους σημαντικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο Πρόγραμμα έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές από 14 σχολικές μονάδες παγκύπρια. Παράλληλα διοργανώθηκε Διαγωνισμός  Συγγραφής Ευρωπαϊκού Μαθητικού Δοκιμίου.

 Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης βραβεύθηκαν επίσης μαθητές Β’ Λυκείου Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, οι οποίοι διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Συγγραφής Ευρωπαϊκού Μαθητικού Δοκιμίου.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου