Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση Λοκατζήδων και Ισραηλινών Κομάντος

Εντυπωσιακά βίντεο από την άσκηση «Κινύρας-Σαούλ» στην οποία συμμετείχαν οι επίλεκτες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ δημοσίευσαν τα ισραηλινά μέσα.

Η άσκηση έλαβε χώρα σε μια έκταση από το Δάσος της Πάφου μέχρι το Τρόοδος με παράλληλες επιχειρήσεις Κυπρίων και Ισραηλινών κομάντο από την περασμένη Κυριακή μέχρι την Τετάρτη.
Στα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνονταν επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές καθώς και άλλες καταδρομικές επιχειρήσεις.
 
Στην άσκηση πέραν των 400 Ισραηλινών Κομάντο και τον Κύπριων Καταδρομέων συμμετέχουν ελικόπτερα Black Hawk του ισραηλινού στρατού, μηχανοκίνητα τύπου Hummer, ειδικά σχεδιασμένα αυτοκίνητα 4x4 και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση στους Κύπριους συμμετέχοντες στην άσκηση είναι η πειθαρχεία που επιδεικνύουν οι ισραηλινοί κομάντος καθώς και το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μαζί με τους  Κύπριους συναδέλφους τους.


Η άσκηση εντάσσεται στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ που υπογράφηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών στις 24 Φεβρουαρίου του 2016.
 
Είναι η πρώτη φορά που χερσαίες δυνάμεις των δύο χωρών συνεργάζονται σε επιχειρησιακό επίπεδο αφού μέχρι τώρα οι κοινές ασκήσεις περιορίζονταν σε κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του 2017 ή τις αρχές του 2018 προγραμματίζεται νέα κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών.
 

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»