Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Υπουργός Παιδείας και ΠΟΕΔ [VIDEO]

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Υπουργός Παιδείας και ΠΟΕΔ στο ζήτημα της διαχείρισης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν υπηρεσία άνω των 30 μηνών και βάσει του Νέου Συστήματος Διορισμών δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της απασχόλησής τους με το καθεστώς αορίστου χρόνου όπως ισχύει στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης που είχαν το μεσημέρι τριμελής αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Απόστολος Αποστολίδης ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση.
 
Η συνάντηση ήταν απαίτηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι το μεσημέρι πραγματοποίησαν την δεύτερη κατά σειρά απεργία τους έξω από το Υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα την διασφάλιση της απασχόλησης εκπαιδευτικών με υπηρεσία 30 μηνών και άνω.
 


Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι ο Υπουργός Παιδείας τους διαβεβαίωσε ότι θα απαντηθεί εκάστη επιστολή από τις 300 περίπου που έχουν φθάσει τον Γενάρη στο γραφείο του από εκπαιδευτικούς που επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς τους οποίους ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «διατυπώθηκε ακόμη μία φορά η διαφωνία στον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας χειρίζεται το ζήτημα του καθεστώτος του αορίστου χρόνου και ποιοι το δικαιούνται».
 
«Ο Υπουργός Παιδείας επικαλείται τη σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, εμείς επικαλούμαστε ότι η εξέλιξη σε αυτά τα νομικά ζητήματα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν υπηρεσία 30 μηνών, σε όποιο στάτους κι αν είναι δικαιούνται να πάρουν το στάτους του αορίστου χρόνου, εκεί όπου εργάζονται, είτε είναι αντικαταστάτες είτε είναι συμβασιούχοι», είπε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ.
 
 Οι δεκάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν ξω από το Υπουργείο Παιδείας φώναζαν συνθήματα όπως: «Είμαστε στην Κύπρο του 2017. Φτάνει αδικίες στη νέα τη νέα γενιά», «Ζητούμε αορίστου και στην παιδεία, διασφαλίστε όλους όσοι έχουν υπηρεσία», «Καιρός να μας ακούσετε εσείς στα Υπουργεία, όλα αυτά που κάνετε πλήττουν την παιδεία», «30 μήνες τώρα στις τάξεις, στα θρανία και εσείς τους οδηγείτε στην ανεργία» και «Δεν είμαστε ικέτες, αλλά παιδαγωγοί, να πάρετε το θέμα πίσω στη Βουλή» .
 
Μιλώντας στους απεργούς, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, Χριστόφορος Θεοφάνους είπε ότι «δεν ζητούμε αλλά απαιτούμε την διασφάλιση όλων των συναδέλφων και δεν αποδεχόμαστε με την εφαρμογή του νέου σχεδίου διορισμών στην εκπαίδευση να θυματοποιηθούν συνάδελφοι που εργάζονται πάρα πολλά χρόνια στην εκπαίδευση είτε ως συμβασιούχοι, συνάδελφοι οι οποίοι είναι οικογενειάρχες με προσωπικές και οικογενειακές και υποχρεώσεις».
 
«Αυτό που σας διαβεβαιώνουμε είναι ότι αυτός ο αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση όλων των συναδέλφων», είπε στους εκπαιδευτικούς ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, ανακοινώνοντας  τη συνάντηση της τριμελούς αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας.
 
Δήλωσε, τέλος, ότι «βρισκόμαστε εδώ «για να διατρανώσουμε το δίκαιο του αγώνα μας», ο οποίος άρχισε εδώ και δύο χρόνια".
 
Εκπαιδευτικοί δήλωσαν στα ΜΜΕ  ότι έχουν υπηρεσία πολύ περισσότερη των 30 μηνών, ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι νεαρής ηλικίας και όχι το αντίθετο, όπως υποστηρίζει, δηλαδή, το Υπουργείο Παιδείας  ότι αντιμετωπίζονται ως Ευρωπαίοι πολίτες κατά το δοκούν και ότι εκπαιδευτικός, δεν είναι αυτός που έχει πτυχία, αλλά αυτός που αποδεδειγμένα μπορεί να διδάξει.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή