Κλείνουν τα σχολεία οι δάσκαλοι

Δύο ολοήμερες απεργίες, την Πέμπτη 8 Ιουνίου σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο και την Πέμπτη 15 Ιουνίου σε Λεμεσό και Πάφο, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ως αντίδραση στην ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του Νέου Συστήματος Διορισμών.
 
Η ΠΟΕΔ θα δώσει αύριο το πρωί και δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την ολοήμερη απεργία, καθώς και τα άλλα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, όπως είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της, η ΠΟΕΔ καλεί όσα σχολεία έχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες (τελική γιορτή, εκδρομή κ.ά,) τις ημέρες της απεργίας να τις μεταφέρουν, ενημερώνοντας προηγουμένως το οικείο Επαρχιακό Γραφείο της ΠΟΕΔ, καθώς και να ενημερώσουν τους γονείς για τη μέρα που θα απεργήσει το σχολείο.
 
Απευθυνόμενη προς τους γονείς, η ΠΟΕΔ , στην ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η Οργάνωση διαμαρτύρεται για την πολιτική που η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην Εκπαίδευση σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών, με συνέπεια μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που για σειρά χρόνων (μέχρι και δέκα), υπηρετούν ως Συμβασιούχοι και Αντικαταστάτες να κινδυνεύουν να απολέσουν την εργασία τους.
 
«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά αντίφαση αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών της Κύπρου, δεν λαμβάνει τις δέουσες πολιτικές αποφάσεις για διασφάλισή τους. Συγκεκριμένα, για τους Συμβασιούχους και Αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς το ΥΠΠ δεν αναγνωρίζει την υποχρέωσή του για μετατροπή του καθεστώτος εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, όπως γίνεται σε όλο τον Δημόσιο Τομέα», προσθέτει.
 
Ενημερώνει, παράλληλα, τους γονείς ότι στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, οι δάσκαλοι των σχολικών μονάδων στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου θα κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017, και στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου,  την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017.
 
Η ΠΟΕΔ καλεί τους γονείς, ΄λόγω της απουσίας των εκπαιδευτικών, να μην φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο τις μέρες των απεργιών.
 
Η Οργάνωση αναφέρει, τέλος, ότι σεβόμενη τη συνεργασία με τους γονείς αλλά και την όλη εργασία στα σχολεία καλεί τους διδασκαλικούς συλλόγους, αν κατά την ημερομηνία που ορίστηκε για την επαρχία τους η απεργία, έχουν προγραμματισμένη δραστηριότητα (Τελική Γιορτή, Τελική Εκδρομή ή άλλες δράσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν) τότε να μεριμνήσουν να απεργήσουν κατά την ημερομηνία που εφαρμόζεται το μέτρο σε άλλες επαρχίες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι