Συνέδριο Δήμου Πάφου για τις «έξυπνες πόλεις»

Συνέδριο με θέμα « Smart Cities: Low Carbon Cities for Better Living» οργανώνουν ο  Δήμος Πάφου και οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SINFONIA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι στόχοι του Δήμου για μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη και θα συζητηθούν οι εμπειρίες των υπολοίπων εταίρων σχετικά με τους τρόπους και τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών πόλεων να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή πρόκληση και να ωφεληθούν από τις καλές πρακτικές.

Στους βασικούς ομιλητές,προστίθεται η ανακοίνωση, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τους Δήμους του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και του Μπολζάνο της Ιταλίας, οι οποίοι  έχουν αναλάβει σχετικές δράσεις στο πλαίσιο του SINFONIA. 

Στο συνέδριο θα υπάρχουν επίσης ομιλητές από εθνικούς τομείς βιομηχανίας και ενέργειας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση στην Κύπρο.

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και  ενδιαφέρει ιδιαίτερα Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, στελέχη Κατασκευαστικών Εταιρειών, εκπροσώπους Κυβερνητικών Υπηρεσιών και Τοπικών Αρχών, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τις εμπειρίες των πόλεων που ασχολούνται με τις διεργασίες αειφόρου ανάπτυξης. 

Η συμμετοχή στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, από τις 2.30 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ., στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία