Μαθήματα οδικής συμπεριφοράς σε οδηγούς του ΟΣΕΛ

Σειρά μαθημάτων στους οδηγούς των λεωφορείων του με έμφαση στην συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης πραγματοποιεί ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), στο πλαίσιο - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.
 
 «Στα μαθήματα συμμετέχουν όλοι οι οδηγοί του ΟΣΕΛ και περιλαμβάνουν εκτενή θεματολογία όπως ζητήματα ασφάλειας και υγείας, πρώτων βοηθειών, ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών από τα λεωφορεία», αναφέρεται.
 
 Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι «η επιμόρφωση των οδηγών καλύπτει και την καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά κατά την οδήγηση και την αντιμετώπιση του φαινομένου της επιθετικής οδήγησης, που θεωρείται μια νέα βασική παράμετρος για τον περιορισμό των δυστυχημάτων».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η επιθετική οδήγηση αφορά μία ή περισσότερες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για παράδειγμα, την παραβίαση ορίων ταχύτητας, την αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας χωρίς έλεγχο ή προειδοποίηση και την υπέρμετρη χρήση κορναρίσματος, που θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια».
 
Επίσης, «τα τελευταία χρόνια εκτιμάται ότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των οδηγών που εκνευρίζονται και εκφράζουν θυμό και επιθετικότητα όταν οδηγούν».
 
Καταλήγοντας, ο ΟΣΕΛ, διαβεβαιώνει ότι «προτεραιότητά του αποτελεί η ασφάλεια των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό οι οδηγοί των λεωφορείων να αναγνωρίζουν το πρόβλημα της επιθετικής οδήγησης και να βρίσκονται σε ετοιμότητα να το αντιμετωπίσουν, αν και όταν εκδηλωθεί».

Δειτε Επισης

Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες