Άδεια πατρότητας με απολαβές προωθεί με νόμο η Κυβέρνηση

Νομοσχέδιο που θα παρέχει άδεια πατρότητας δύο εβδομάδων με απολαβές από τις κοινωνικές ασφαλίσεις ετοίμασε η Κυβέρνηση και βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνική επεξεργασία, με βάση την ενημέρωση της οποία έτυχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας από την αρμόδια Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής είπε ότι πέρα από το νομοσχέδιο για την άδεια πατρότητας, η Υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας για περιπτώσεις μητέρων που απουσιάζουν από την Κύπρο για σκοπούς θεραπείας των ιδίων ή των παιδιών τους.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Φακοντής, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή η Υπουργός ανέφερε πως συμμερίζεται τη στρέβλωση σε βάρος των ατόμων που εργάζονται εποχικά και είναι 63 ετών τα οποία δεν δικαιούνται ενεργειακό επίδομα και επίδομα ασθενείας.
 
Ο κ. Φακοντής είπε ακόμα πως η Υπουργός αντιμετωπίζει θετικά να μην αποκόπτεται σε όσους επιλέξουν να αφυπηρετήσουν στο 63ο έτος 12%, σε όσους υπηρέτησαν στην Εθνική Φρουρά το 1974, ως ελάχιστη προσφορά της πολιτείας σε αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν προασπιζόμενοι την πατρίδα. Διευκρίνισε περαιτέρω πως η Υπουργός ξεκαθάρισε πως η όποια ρύθμιση γίνει δεν θα είναι μέσω του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Ενώπιον της Επιτροπής, όπως είπε ο κ. Φακοντής ήταν και το θέμα της σύνταξης χηρείας στους άνδρες, ενώ ανέφερε πως η Κυβέρνηση αναμένει τον αναλογιστή για τα επόμενα βήματα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας πρόσθεσε ότι επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να αρθεί η παρανομία και να παραχωρηθεί δικαίωμα χηρείας προς τους άνδρες.  

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα