Μέσω ταχυδρομείου ή δια αντιπροσώπου ψηφίζουν στις εκλογές οι Βρετανοί που ζουν στην Κύπρο

Μέσω ταχυδρομείου ή δια αντιπροσώπου μπορούν να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπήκοοι που διαμένουν στην Κύπρο για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα λήγει η προθεσμία για εγγραφή των Βρετανών υπηκόων στους εκλογικούς καταλόγους.
 
Εκπρόσωπος της ‘Υπατης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως δεν είναι γνωστός ο αριθμός των Βρετανών υπηκόων στην Κύπρο που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές, καθώς ο κάθε ένας από αυτούς διευθετεί τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσει απευθείας με την εκλογική επιτροπή στη Βρετανία.
 
Σημείωσε πως στο νησί διαμένουν σήμερα γύρω στους 80 χιλιάδες Βρετανούς υπηκόους, κυρίως συνταξιούχοι, 65 χιλιάδες στα εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και 15 χιλιάδες στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα του. Ανέφερε παράλληλα πως για να μπορεί να ψηφίσει κάποιος στις εκλογές πρέπει να έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για κάποιο διάστημα τα τελευταία 15 χρόνια.
 
Η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας είπε ακόμη πως η Αρμοστεία είχε κάνει πέρσι εκστρατεία για εγγραφή των Βρετανών υπηκόων στους καταλόγους για το δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η οποία είχε μεγάλη απήχηση, και πως όσοι ψηφοφόροι είχαν εγγραφεί τότε στους εκλογικούς καταλόγους δεν χρειάζονται νέα εγγραφή . Πρόσθεσε πως και φέτος η ‘Υπατη Αρμοστεία κάλεσε, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τους Βρετανούς κάτοικους Κύπρου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
 
Επεσήμανε πως όσοι θέλουν να εγγραφούν σήμερα, κατά την τελευταία δηλαδή ημέρα που μπορούν να το πράξουν, καλούνται να επιλέξουν τη μέθοδο της ψηφοφορίας δια αντιπροσώπου, καθώς ενδεχομένως να μην προλάβουν να ψηφίσουν εάν επιλέξουν να το πράξουν μέσω ταχυδρομείου, αφού στην περίπτωση αυτή θα τους σταλεί το ψηφοδέλτιο από την εκλογική επιτροπή στη Βρετανία και θα πρέπει να το στείλουν πίσω έγκαιρα, πριν τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας.

Δειτε Επισης

Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή