Terra Cypria: Ξέρει ο Χαμπουλλάς ότι τα αμπελοπούλια είναι προστατευόμενο είδος;

Αμπελοπούλι /Φωτο: A. Stoecker

Σειρά ερωτημάτων απευθύνει προς τον Βουλευτή Ευγένιο Χαμπουλλά με αφορμή την ανάρτηση του για τα αμπελοπούλια το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά το θέμα με τα αμπελοπούλια και υποδεικνύοντας ότι το θέμα ενδέχεται να πάρει «περαιτέρω διαστάσεις».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Terra Cypria ρωτά τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ αν γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ξεκάθαρα από τον Αύγουστο 2015 ότι το κυνήγι αμπελοπουλιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι «επίσης πολύ ευγενικά μας είπε ότι αν το κάνουμε, τότε θα ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον της χώρας μας».

«Γιατί δεν αποδεχόμαστε την πραγματικότητα, αφού το ίδιο ξεκαθάρισε και ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος πριν λίγες μέρες;» διερωτάται η Terra Cypria αναφέροντας ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών για κάποιους παράξενους λόγους αρνείται να παραδεχτεί ότι η πρόταση του, την οποία και προώθησε στο κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο, στην ουσία ήταν εκτός νόμου».
Επίσης η Terra Cypria ρωτά τον Ευγένιο Χαμπουλλά αν γνωρίζει ότι τα αμπελοπούλια είναι προστατευόμενο είδος από το 1988 σύμφωνα με τον Κυπριακό Νόμο (24/1988) τον οποίο ψήφισε η κυπριακή Βουλή και αναφέρει ότι η Κύπρος επικύρωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία των Πουλιών το 2003. Δηλαδή, όπως εξηγεί, 15 χρόνια μετά από τότε που τα αμπελοπούλια έγιναν προστατευόμενα στη χώρα μας. «Ως εκ τούτου σύμφωνα με την Οδηγία, δεν μπορεί να διεκδικήσουμε παρέκκλιση για κάτι που πριν την επικύρωση ήταν ήδη απαγορευμένο» υποδεικνύει.

Ερωτάται ακόμη ο κ. Χαμπουλλάς κατά πόσο δεν τον απασχολεί το ότι ως μέλος της Βουλής πρέπει να είναι υπόδειγμα νομοταγούς πολίτη με την Teraa Cypria να αναφέρει ότι με τις ενέργειες του ο κ. Χαμπουλλάς έπληξε την αξιοπιστία του θεσμού της Βουλής.

«Δεν νοείται κανένας πολίτης, πόσο μάλλον ένας νομοθέτης, να αναρτά προκλητικά φωτογραφίες με τον εαυτό του να παρανομεί και στη συνέχεια να φωνάζει στα κανάλια ότι θα συνεχίζει να παρανομεί. Ποιος μας λέει ότι αν περάσει απαρατήρητο το πιο πάνω, αύριο δεν θα βγουν και άλλοι βουλευτές να διατυμπανίζουν ότι πάνε μονόδρομο, ότι τρέχουν με 125 km/h ότι καπνίζουν χασίς και ποιος ξέρει τι άλλο» προστίθεται.
  

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία