Αρχή στο οδικό έργο σύνδεσης του λιμανιού με τον αυτοκινητόδρομο

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη οι κατασκευαστικές εργασίες του «Παράλληλου Δρόμου» του λιμανιού Λεμεσού, στα πλαίσια του ευρύτερου έργου του κάθετου δρόμου που συνδέει το Λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.
 
Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι προκαταρκτικές εργασίες ξεκίνησαν από τις 6 Απριλίου, με τις  χωρομετρικές/γεωτεχνικές διερευνήσεις.
 
Γνωστοποιείται ότι στο παρόν στάδιο, οι εργασίες θα εκτελεστούν στο βόρειο τμήμα του έργου, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Ομονοίας και Κάθετου Δρόμου (Ladies Mile) και ανατολικά του κυκλικού κόμβου Ομονοίας (Ακταία Οδός) και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διευθετήσεις ή/και μέτρα για την τροχαία κίνηση, καθαρισμό του εργοταξίου και γενική εκσκαφή.
 
 
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή, καθώς και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.    
 
Τμηματικό κλείσιμο λωρίδας στον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού  
 
Γνωστοποιείται  εξάλλου από το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ότι αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, μεταξύ των ωρών 07:30 – 16:00, θα εκτελούνται στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού εργασίες τραβήγματος καλωδίου από ιδιωτική εταιρεία σε υφιστάμενα φρεάτια τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε πέντε σημεία η μία λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα, για 50μ. περίπου σε συνολικό μήκος εργασίας 1,7χλμ., και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση STOP & GO.
 

Δειτε Επισης

Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση