Τετάρτη 25 Απρ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Φωτογραφική έκθεση «Αδάμαστες ψυχές… στα κρατητήρια Πύλας»

  02/05/2017 09:57
Φωτογραφική έκθεση «Αδάμαστες ψυχές… στα κρατητήρια Πύλας»
Απόψε τα εγκαίνια στο Μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ στη Λευκωσία

Φωτογραφική έκθεση «Αδάμαστες ψυχές… στα κρατητήρια Πύλας»

  02/05/2017 09:57

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αδάμαστες ψυχές… στα κρατητήρια Πύλας. Μαρτυρίες από το φωτογραφικό Αρχείο του κρατούμενου Ρένου Λυσιώτη», θα εγκαινιαστεί απόψε στο χώρο του Μουσείου αγώνος ΕΟΚΑ στη Λευκωσία.

Για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε τόσο μεγάλη έκταση αυθεντικό υλικό από την ζωή των κρατουμένων στο εν λόγω στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά την περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν με μεγάλο κόπο και κίνδυνο εφόσον η κατοχή ή χρήση φωτογραφικής μηχανής απαγορευόταν.

Η πρόσβαση στην έκθεση είναι ανοικτή και δωρεάν για το κοινό.

Την έκθεση οργανώνουν, το Μουσείο Αγώνος, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959.

Τα εγκαίναι θα πραγματοποιηθούν απόψε, στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Αγώνος, έναντι Παγκυπρίου Γυμνασίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 και θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 και 30, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Στην αποψινή εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, Ανδρέας Μαϊμαρίδης, ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους, ο Πρόεδρος του ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα, Ρογήρος Σιηπίλλης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ενώ  θα ακολουθήσει αντιφώνηση και ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης από τον Ρένο Λυσιώτη.

Την τέλεση των εγκαινίων θα κάνει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα ακολουθήσει δεξίωση στο προαύλιο του Μουσείου.
  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας