Με σύγχρονο αξονικό τομογράφο πλέον το Νοσοκομείο Λεμεσού

Με τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με σύγχρονο αξονικό τομογράφο έχει ανεβεί αισθητά ο πήχης του επιπέδου των διαγνωστικών εξετάσεων στο δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, στην επίσημη τελετή παραλαβής του συστήματος, το κόστος του οποίου έφτασε τις 285 χιλιάδες ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον ΟΠΑΠ Κύπρου.  
 
Πρόκειται για το δεύτερο στο είδος του σύστημα υπολογιστικής τομογραφίας 16 τομών που παραλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, με το πρώτο να βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας  και όπως είπε ο κ. Παμπορίδης, με την εγκατάσταση τους και την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού, το Υπουργείο επιτυγχάνει το σκοπό του, να εξοπλίσει δηλαδή τα δυο νοσοκομεία με συστήματα, τα οποία μπορούν να παρέχουν αδιάλειπτες υπηρεσίες υπολογιστικής τομογραφίας υψηλής διαγνωστικής αξίας, με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.  
 
Σημειώνοντας πως πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα συστήματα στην κατηγορία τους, ο Γιώργος Παμπορίδης υπέδειξε πως είναι ιδανικά για να λειτουργούν σε τμήματα με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και χαρακτηρίζονται από την υψηλή παραγωγικότητα τους και την άνεση που προσφέρουν στον ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.  
 
Ο κ.Παμπορίδης ανέφερε δε πως, εντός των επόμενων εβδομάδων θα ενισχυθεί το ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με δυο ακόμη γιατρούς, στο πλαίσιο της απόφασης για πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού στο δημόσιο, 50 στον αριθμό.

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών